Iné športy Šport

Prievidzská žatva vo Volejbalistovi roka: Putujú k nám tri prestížne ceny

Volejbalistami roka premiérovo Michalovič a Kostelanská. Uspela aj Prievidza, veď máme tím, trénera a aj rozhodcu roka.

Ilustračný obrázok k článku Prievidzská žatva vo Volejbalistovi roka: Putujú k nám tri prestížne ceny
Zdroj: TASR

Volejbalistom roka 2019 sa stal Peter Michalovič, v ženskej kategórii triumfovala Mária Kostelanská. Obaja zvíťazili v tradičnej ankete premiérovo. O výsledkoch 26. ročníka ankety Slovenskej volejbalovej federácie rozhodli hlasy trénerov, funkcionárov a novinárov. Smečiarka Vasasu Budapešť Kostelanská a univerzál francúzskeho Nantes Michalovič vystriedali na tróne Nikolu Radosovú, resp. Emanuela Kohúta.

Bez slávnosti

Vedenie SVF muselo pre pandémiu koronavírusu zrušiť plánované slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety a ceny odovzdá laureátom dodatočne. „Máme za sebou mimoriadne úspešný rok, naozaj historický a prelomový pre slovenský volejbal. Žiaľ, práve teraz nám aktuálna situácia neumožnila stretnúť sa na takom fóre, aké sme pripravovali a aké by si všetci aktéri zaslúžili. O to srdečnejšie však chcem všetkým oceneným zablahoželať k úspechom a poďakovať im za výbornú prezentáciu volejbalu na Slovensku. Pevne verím, že naša spoločnosť aj volejbalové hnutie vyjdú z tohto boja silnejší,“ povedal prezident SVF Martin Kraščenič.

Vzhľadom na nútené zrušenie slávnostného večera vedenie SVF rozhodlo, že tento rok neuvedú do Siene slávy slovenského volejbalu nových členov. „Naše legendy si zaslúžia vstup so všetkými poctami. Nových laureátov uvedieme do Siene slávy pri najbližšej vhodnej príležitosti,“ doplnil Kraščenič.

Prievidzská radosť

Kategóriu kolektívov za rok 2019 ovládli v ženskej zložke slovenské reprezentantky, ktoré na domácom šampionáte EuroVolley v Bratislave postúpili do historického osemfinále.

Medzi mužmi zas extraligoví šampióni z VK OSMOS Prievidza.

Najlepší tréneri vzišli podľa hlasovania práve od víťazných družstiev – stali sa nimi taliansky kormidelník Sloveniek Marco Fenoglio (ženy) a už bývalý kouč Prievidze Richard Nemec (muži), ktorý je po Andrejovi Kravárikovi druhý v poradí s triumfom v ankete ako hráč aj tréner. Najlepším rozhodcom sa aj po ôsmy raz stal arbiter svetového formátu Juraj Mokrý, rodák z Prievidze.

Vybrané výsledky ankety

TRÉNER ROKA – MUŽSKÁ ZLOŽKA
1. Richard Nemec 62 bodov
2. Andrej Kravárik 49
3. Richard Vlkolinský 38

TÍM ROKA – MUŽI
1. VK OSMOS Prievidza 127 bodov
2. reprezentácia mužov SR 99
3. VK KDS-Šport Košice 55

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM