Katarína Oravská Samospráva

Prievidzská radnica obnoví priechody: Vďaka novej technológii majú vydržať dlhšie, ráta sa tiež s ich osvetlením a protišmykovou úpravou

Od polovice júna začne v meste značenie vodorovného dopravného značenia. Technické služby mesta Prievidza prichádzajú s novou technológiou. Tá má byť trvácnejšia. Niektoré priechody aj osvetlia.

Ilustračný obrázok k článku Prievidzská radnica obnoví priechody: Vďaka novej technológii majú vydržať dlhšie, ráta sa tiež s ich osvetlením a protišmykovou úpravou
Zdroj: TASR

V priebehu mesiacov jún a júl sa budú obnovovať všetky priechody pre chodcov ktoré sú v správe mesta Prievidza. „Dve tretiny všetkých priechodov v celkovej ploche 950 m2 budú realizované štandardou formou, t.j. striekaním. Zvyšná časť priechodov pre chodcov v celkovej ploche 375 m2 bude vyznačovaná trvácnejšou technológiou studených plastov,“ uviedol hovorca Prievidze Michal Ďureje. Minimálna životnosť takýchto priechodov je 36 mesiacov.

„Technológia studených plastov bude použitá na miestach kde je nový, resp. kvalitný podklad cestných komunikácií, a kde sa bude realizovať nové osvetlenie priechodov. Práve realizácia osvetlenia priechodov pre chodcov je naplánovaná na tento rok,“ povedal Ďureje.

Ako pokračoval, popri štandardnom vyhotovení priechodov studeným plastom bude mesto realizovať aj vyhotovenie s dodatočnými protišmykovými úpravami, ktoré zvyšujú bezpečnosť chodcov obzvlášť v zimnom období a počas nepriaznivého počasia.

„Ak sa studený plast osvedčí samospráva mesta Prievidza chce v závislosti od finančných možností rozpočtu do budúcna zvyšovať počet priechodov realizovaných uvedenou technológiou,“ dodal hovorca mesta Prievidza M.Ďureje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM