Dagmara Plevková Správy Správy

Ostrieľaná kaderníčka Nora otvorene: Prievidžanky na toto si dajte pozor

Dámy ruku na srdce, ktorá z vás sa neskúsila ostrihať doma v domnení, že predsa nie ste horšia ako kaderníčka? Väčšina dám to vidí rovnako aj pri farbení vlasov. Nora Hricová nám prezradila rozdiely medzi starostlivosťou, ktorá sa vám dostane v kaderníctve a tou domácou neprofesionálnou.

Ilustračný obrázok k článku Ostrieľaná kaderníčka Nora otvorene: Prievidžanky na toto si dajte pozor
Foto: Dagmara Plevková

Vlasy sú koruna krásy každej ženy. Ich starostlivosti venujeme mnoho času, občas však narobíme viac škody ako osohu. S akými najčastejšími problémami navštevujú dámy Noru Hricovú v kaderníctve Marilyn? ,,Najčastejšie nás navštevujú zákazníčky s korekciou farby po domácom farbení. Keďže obchodné farby chytajú na tmavo. Ďalší je problém s krytím šedín. A hneď za tým sú to strihy z iných kaderníctiev."

Dajú zákazníčky na radu odborníka? ,,Zákazníčky väčšinou prichádzajú s predstavou o farbe. Ale keď si myslíme, že k ich typu sa farba nehodí, tak si dajú poradiť. Majú k nám už takú dôveru, že si nechajú poradiť, či už so strihom alebo farbou."

Najčastejšie chyby

Správny strih, výber kozmetiky a správne farbenie, to sú kritériá pre krásne a zdravé vlasy. Kde robia prievidzké dámy chyby?

,,Najčastejšie sa stretávame so zlým výberom stylingových prípravkov ako sú ťažké tužidlá, laky a gély. A potom je to hneď ošetrenie, konkrétne to, že nepoužívajú šampón určený na farbené vlasy, ale obyčajné šampóny ako napríklad brezový. Dôležitý je aj výber kondicionéru. Vlasy po farbení tiež treba ošetrovať, aj keď zákazníčky tvrdia, že im prípravky zaťažujú vlasy. V salónoch sú dostupné ošetrujúce prípravky aj na jemné vlasy. Prípravky v salónoch sú kvalitné, aj keď trocha drahšie. V konečnom výsledku to zákazníčka ocení."

Ako často strihať?

Napriek tomu, že si vlasy nefarbíte a nepoužívate množstvo stylingových výrobkov vaše vlasy potrebujú aj pravidelné zastrihnutie. Kedy sa teda vybrať ku kaderníčke? ,,Krátky účes treba strihať každých 6 až 8 týždňov. Dlhé vlasy zas každé 2 až 3 mesiace."

Vlasom vládne prirodzenosť

Nie len móda má svoje trendy. Kaderníci nám taktiež chystajú zmeny v strihoch, farbách a úprave vlasov. Aké sú trendy na jar/leto 2016? ,,Trendom na tento rok sú krásne, zdravé a ošetrené vlasy. Strih a farba súvisí s typom tváre a osobnosťou. V trende sú krátke aj dlhé vlasy a hlavne prirodzené farby."

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM