Iné športy

Prievidžania v Prešove bez víťazstva, domov si vzali len bod

Tretie kolo nadstavbovej časti volejbalovej extraligy odohrali hráči VK Prievidza v Prešove. Východniarom sa aj vďaka viacerým chybám hostí podarilo vyhrať.

Ilustračný obrázok k článku Prievidžania v Prešove bez víťazstva, domov si vzali len bod
Zdroj: Dnes24.sk

Prvý set načal Kervin Pinerua bodovým smečom a bodom priamo z podania. Tento výborný vstup vydržal počas celého setu a Prievidza sa ujala vedenia v stretnutí.

Druhý set bol šokujúci. Postaral sa oň hneď v úvode hlavný rozhodca piatimi minimálne spornými rozhodnutiami, čo vyvolalo protesty a nervozitu. Do zápasu sa hostia dostali až v treťom sete, ten bol kópiou úspešného prvého, a vývoj stretnutia sa znovu priklonil na stranu Prievidze.

Aj štvrtý set sa vyvíjal lepšie pre Prievidzu. Viedla už 13:18 a vtedy začali robiť hostia celé série chýb, akoby sa zľakli možného víťazstva. Domáci ponúkali víťazstvo zlým podaním, ale hostia odpovedali chybami a osobnými skratmi. Dva mečboli hostia nepremenili a naopak domácim sa to na koniec podarilo.

Nasledoval piaty, rozhodujúci set. Strany sa menili za priaznivého stavu 6:8 pre Prievidzu. Séria opäť nepochopiteľných chýb a zlyhaní zo strany Prievidze znamenalo prehru v krátkom sete a zisk len jedného bodu a zbytočnú prehru 3:2.

Igor Mackovič, VK Prievidza
foto: VK Prievidza

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM