Katarína Vlčková Samospráva

Prievidžania si oddych v mestskom parku vychutnajú oveľa viac: Pribudnú ohniská i lavičky

Mestský park v Prievidzi by mali do konca júna zdobiť nové ohniská, lavice a stoly. Samotný park a okolie jazierka tak dostane krajšiu podobu. Zmenu ocenia aj milovníci opekačiek.

Ilustračný obrázok k článku Prievidžania si oddych v mestskom parku vychutnajú oveľa viac: Pribudnú ohniská i lavičky
Zdroj: Dnes24.sk

Zmluva o vytvorení oddychovej zóny s vybudovaním ohnísk a osadením lavičiek i stolov je podpísaná. Okolie jazierka v mestskom parku tak dostane ďalšie prvky, ktoré majú oživiť samotný park.

Projekt Revitalizácia Mestského parku v Prievidzi tak pokračuje vytvorením oddychovej zóny pre obyvateľov mesta. „Nevyužitú rovinatú trávnatú plochu, vymedzenú riekou Nitra a jestvujúcim komunikačným systémom pre chodcov a cyklistov plánujeme zmeniť na funkčnú plochu vybudovaním ohnísk s lavičkami a stolmi, čím vznikne estetické a bezpečné miesto oddychu,“ informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Ako ďalej pokračoval, „v oddychovej zóne plánuje mesto osadiť informačnú tabuľu a tri sety drobného mobiliáru tvoreného ohniskami s lavičkami okolo ohniska a sedením so stolom a dvomi lavicami. Všetky prvky sú prírodného charakteru, z hrubého opracovaného guľatinového smrekového dreva povrchovo upraveného impregnáciou a nátermi.“

Okolo ohniska majú byť vytvorené štyri miesta na sedenie z drevených pňov hlboko osadených, aby bolo sedenie bezpečné. „Vytvorenie oddychovej zóny v mestskom parku vybudovaním ohnísk a osadením lavičiek a stolov bude zrealizovaná v posledné júnové dni,“ dodal na záver hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM