Katarína Vlčková Rôzne

Prievidžania o obľúbených zákutiach: Kam najradšej chodí primátorka Macháčková a ako relaxuje?

Aj Prievidza má svoje zákutia, kam sa dá poprechádzať, nadýchať sa čerstvého vzduchu a nasať atmosféru mesta. Spýtali sme sa našej primátorky Kataríny Macháčkovej na jej obľúbené zákutia.

Ilustračný obrázok k článku Prievidžania o obľúbených zákutiach: Kam najradšej chodí primátorka Macháčková a ako relaxuje?
Foto: Katarína Vlčková

Ktoré miesta v meste rada navštevujete a prečo?

V našej Prievidzi rada chodím na prechádzky okolo kláštora piaristov smerom k centru na Námestie slobody. Pre mňa osobne má kláštor piaristov zvláštnu atmosféru, podčiarknutú jeho historickou hodnotou a duchovným významom.

Pripravujú sa na námestí nejaké novinky?

V súčasnosti sa pripravuje projekt nového vodného prvku fontány, ktorá bude umiestená za pomníkom padlých hrdinov. Fontána by mala priniesť osvieženie vzduchu, bude prístupná pre malých a veľkých obyvateľov.

Kde relaxujete v letnom období?

V lete uprednostňujem prechádzky v tieni:). Radi chodíme spolu s manželom do mestského parku na starom sídlisku. Myslím si, že je to miesto predurčené k tomu, aby tam vznikla relaxačno – športová zóna.

Plánuje sa aj skrášľovanie parku?

Veľmi sa teším, že sa nám podarilo v minulom roku v spolupráci s rybárskym zväzom obnoviť jazierko v parku. Aj v tomto roku máme pripravené zaujímavé projekty, ktoré chceme v parku realizovať. V blízkosti jazierka majú vzniknúť sedenia určené na grilovanie a oddych. Ďalej chceme zrealizovať v parku veľmi významný projekt a to prvú etapu cyklotrasy určenej pre cyklistov a korčuliarov. Zvažujeme aj nad umiestnením nového posilňovacieho ihriska v tejto lokalite. Verím, že tieto zmeny v parku prilákajú nových priaznivcov tohto miesta, s ktorými sa tam budeme stretávať.

Sezóna terás začína, kávičkujete na terasách?

Vzhľadom k môjmu pracovnému vyťaženiu mi zostáva málo času na relax. V minulosti som mala viac času na svoje priateľky, s ktorými sme občas zašli na kávičku, dnes je to už skôr výnimočná príležitosť.

Foto: mesto Prievidza

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM