Monika Földešiová Iné športy

Prievidžania na Majstrovstvách Slovenska v džude s úspechom!

Vranov nad Topľou bol dejiskom Majstrovstiev SR v džude dorastencov a dorasteniek. TJ Sokol Prievidza reprezentovali na najvrcholnejšom podujatí traja pretekári. Všetci traja sú vekovo ešte len starší žiaci, ale aj napriek tomu sa dokázali 2 z nich presadiť v kategórii dorastu.

Ilustračný obrázok k článku Prievidžania na Majstrovstvách Slovenska v džude s úspechom!
Foto: Monika Földešiová

Ako prvá na tatami nastúpila v hmotnosti do 52 kg Rebeka Bahulová, ktorá si svojím bojovným výkonom nakoniec zaslúžila bronzovú medailu a príjemne prekvapila. O druhý bronz sa postaral Peter Volkov vo váhe do 50 kg.

O týždeň neskôr sme cestovali do Pezinku, kde sa konali Majstrovstvá SR mužov a žien a súbežne aj Majstrovstvá SR starších žiakov družstiev. Za TJ SOKOL Prievidza nastúpil v mužskej kategórii vo váhe do 90 kg Juraj Svoboda, ktorému sa však nedarilo a neumiestnil sa. V družstvách starších žiakov nás reprezentovali dvaja naši pretekári a to Peter Volkov do 50 kg a Ján Matiaš do 60 kg. Chlapcom som povolil hosťovanie za JC Sparta Považská Bystrica a práve s týmto klubom zvíťazili a stali sa tak majstrami Slovenska, keď skončili na 1. mieste pred Rimavskou Sobotou a domácim Pezinkom.

Ľudovít Škultéty, TJ SOKOL Prievidza

Prievidžania úspešne na Majstrovstvách Slovenska v džude
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM