Katarína Vlčková Správy

Prievidžania chcú skorší otvárací čas UNIkliniky. Ako sa k problému postavilo vedenie spoločnosti?

Ranné čakanie v daždi alebo zime nie je pred UNIklinikou v Prievidzi žiadnou novinkou. Mnohí ľudia čakajú pred vchodom do budovy aj hodinu. Prečítajte si, ako sa k tomuto problému postavila radnica i vedenie UNIkliniky.

Ilustračný obrázok k článku Prievidžania chcú skorší otvárací čas UNIkliniky. Ako sa k problému postavilo vedenie spoločnosti?
Zdroj: Webnoviny.sk

Obyvatelia Prievidze sa sťažujú na dlhé čakanie pred budovou UNIkliniky. Budova sa pre verejnosť otvára o 6:50, teda 15 minút pred ordinačnými hodinami, čo mnohým nestačí a pred otvorením čakajú niekedy viac ako hodinu. Podľa Prievidžanov to znepríjemňuje kvalitu života v meste, nemajú si kde sadnúť, zohriať sa.

Mesto Prievidza tento problém registruje ale „nakoľko UNIklinika nie je mestský objekt, nemôžeme z pozície mesta meniť otváracie hodiny čakárne“ vyjadril sa k téme Michal Ďureje.

UNIklinika nebude meniť otvárací čas

Priestor na vyjadrenie sa k problému dostala aj spoločnosť Unipharma, ktorá zastrešuje UNIkliniku. Podľa nej je čas otvárania budovy stanovený a schválený v súlade s ordinačnými hodinami ambulancií. Budova sa otvára v 15 minútovom predstihu tak, aby mali pacienti dostatok času presunúť sa do čakárne príslušnej ambulancie.

„Radi by sme v tejto súvislosti uviedli, že na pracoviskách a ambulanciách prevádzkovaných našou spoločnosťou majú pacienti možnosť objednať sa na vyšetrenie na konkrétny termín a čas.“ Spoločnosť Unipharma dodáva, že spôsob objednávania a časovania pacientov na ambulanciách je v kompetencii daného lekára.

Podľa spoločnosti sa v minulosti otvárala budova skôr. To však viedlo k neželanému poškodzovaniu interiéru budovy. „Z uvedeného dôvodu, ako aj po zohľadnení ordinačných hodín jednotlivých ambulancii zostáva otváranie budovy Unikliniky naďalej bez zmeny,“ dodáva vedenie.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM