Katarína Vlčková Samospráva

Prievidza získala vyše 13 miliónovú dotáciu: Vieme, čo sa za ne bude opravovať

Stredoslovenská vodárenská spoločnosť odklepla mestu žiadosť o príspevok na čistenie odpadových vôd. V meste Prievidza sa vynoví čistička a nielen to. Prečítajte si viac.

Ilustračný obrázok k článku Prievidza získala vyše 13 miliónovú dotáciu: Vieme, čo sa za ne bude opravovať
Zdroj: Webnoviny.sk

Prievidza dostala nenávratný finančný príspevok na projekt Sústava na odkanalizovanie a čistenie odpadových vôd. Súčasťou projektu je vybudovanie kanalizácií v Bojniciach, v Opatovciach nad Nitrou a Kocúranoch. Vynechaná nebude ani rekonštrukcia čističky odpadových vôd v Prievidzi.

Podľa projektovej manažérky Stredoslovenskej vodárenskej spoločnosti Ingrid Surovej sa schválila výška nenávratného finančného príspevku v celkovej hodnote 13 419 471,39 eur „z celkových oprávnených výdavkov na realizáciu projektu vo výške 14 125 759,36 eur, časť z týchto peňazí bude investovaná aj v meste Prievidza,“ povedala.

Ingrid Surovcová dodala, že „Stredoslovenská vodárenská spoločnosť Banská Bystrica oceňuje prístup mesta Prievidza pri príprave dokumentácie potrebnej k Žiadosti o nenávratný finančný príspevok, osobitne pri príprave zmlúv pre majetkovo právne vysporiadanie čistiarne odpadových vôd v Prievidzi ako aj kanalizačnej siete v meste Bojnice a v obciach Opatovce nad Nitrou a Kocúrany.“

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM