Barbara Dallosová Rôzne Správy

Prievidza sa pripravuje na najkrajšie sviatky: Rozšírená výzdoba aj nový termín trhov!

Na inštalácii výzdoby v uliciach sa pracuje už niekoľko týždňov. A už onedlho sa Prievidžania budú môcť tešiť aj z vianočného trhového mestečka.

Ilustračný obrázok k článku Prievidza sa pripravuje na najkrajšie sviatky: Rozšírená výzdoba aj nový termín trhov!
Zdroj: TASR

Už v prvé novembrové dni začali pracovníci Technických služieb mesta Prievidza (TSMPD) s inštaláciou vianočnej výzdoby na území Prievidze. Dôvodom pre skorší termín montáže ozdobných prvkov je rozsah vianočnej výzdoby. Informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Výzdoba aj v prímestských častiach

S inštaláciou vianočnej výzdoby začali pracovníci mestskej spoločnosti na Ulici Ľ. Ondrejova na sídlisku Zapotôčky, následne na Ulici M.R. Štefánika na sídlisku Píly a postupovať budú do zvyšných častí mesta a jeho prímestských častí.

Už tradične býva mesto Prievidza počas vianočných sviatkov vyzdobené osvetlením na Námestí slobody či pred hotelom Magura, po novom sa toto rozšíri aj do spomínaných prímestských častí, kde dala radnica nasvietiť i tamojšie kostoly. Výzdoba je zároveň obohatená aj o nové prvky.

Stánkari otvoria už pred Mikulášom

,,Vianočné trhy sa budú konať v inovovanom termíne, od 5. do 23. decembra s tým, že od 5. decembra, teda v predvečer príchodu Mikuláša, budú na Námestí slobody v prevádzke stánky s občerstvením," pripomenul Ďureje.

V centre mesta bude počas adventu umiestnených po novom 25 drevených stánkov, ktoré si radnica prenajala. Hlavnou myšlienkou tejto zmeny je podľa samosprávy zabezpečiť nielen vyššiu estetickú úroveň vianočných trhov, ale aj vyšší komfort pre predávajúcich.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM