Rôzne

Prievidza pomôže utečencom z Ukrajiny: Mesto má k dispozícii voľné byty

Na pomoc Ukrajine vyčlení prievidzská radnica 10 000 eur. Takto by pomoc mala vyzerať v praxi.

Ilustračný obrázok k článku Prievidza pomôže utečencom z Ukrajiny: Mesto má k dispozícii voľné byty
17
Galéria

Mesto Prievidza vyčlení na pomoc Ukrajine v súvislosti s vojnovým konfliktom 10 000 eur. Určené budú na zariadenie potrieb pre prípadných azylantov. Rozhodlo o tom v piatok na zasadnutí krízového štábu.

„Cítime potrebu pomôcť Ukrajine. Zvažovali sme, ako to z pozície samosprávy mesta môžeme urobiť," povedala primátorka Katarína Macháčková.

Mesto podľa nej poskytne azylantom ubytovanie, má k dispozícii desať voľných bytov, ktoré sú spôsobilé na užívanie. „Byty nie sú zariadené a túto otázku by bolo potrebné riešiť. Za týmto účelom navrhnem v pondelok na zasadnutí zastupiteľstva vyčlenenie sumy 10 000 eur ako rezervu pre potreby riešenia ubytovania, stravy, oblečenia alebo iných potrieb pre našich priateľov z Ukrajiny," priblížila.

„Nikdy sme nepočítali s tým, že takáto doba našu generáciu a naše deti stretne. Je veľmi ťažké, že po období pandémie prichádza ešte ťažšia situácia, na ktorú sme neboli pripravení. Je to zároveň moment, keď si uvedomíme, ako si treba veľmi vážiť pokoj, mier a slobodu," dodala Macháčková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM