Rôzne

Prievidza otvorila VŠETKY základné školy: Ako sú pripravení na samotestovanie?

S prezenčnou výučbou začali vo všetkých základných školách v Prievidzi. Otázne však zostávali umelecké školy a centrum voľného času.

Ilustračný obrázok k článku Prievidza otvorila VŠETKY základné školy: Ako sú pripravení na samotestovanie?
Zdroj: TASR/František Iván

Do školských lavíc sa v pondelok po vianočných prázdninách vrátili deti v rámci všetkých základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prievidza. V prevádzke sú rovnako všetky materské školy (MŠ). V pondelok to uviedla vedúca odboru školstva a starostlivosti o občana Mestského úradu v Prievidzi Beáta Révayová.

„Pri nástupe po prázdninách nenastali žiadne problémy či kolízie. Otázne je otvorenie základnej umeleckej školy a centra voľného času, pretože ministerstvo školstva nezaujalo k týmto školám a školským zariadeniam jednoznačný postoj," ozrejmila Révayová.

Ešte v pondelok popoludní podľa nej bude on-line stretnutie k tejto téme. „Dúfame, že dostaneme jasné usmernenia k ich otvoreniu a prevádzke," doplnila.

Zariadenia majú k dispozícii i testy na zistenie prítomnosti nového koronavírusu. „Naše školy sú zabezpečené samotestami v dostatočnom počte, a to aj žiaci, aj zamestnanci školy," dodala Révayová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM