Iné športy

Prievidza hostila na olympiáde džudistov. A žala úspechy

V Prievidzi sa konalo 4. kolo Olympiády v džude. Organizátorom a hostiteľom bola TJ SOKOL Prievidza. Turnaj sa konal v priestoroch Sokolovne, takže naši štartovali doslova na domácej pôde, v priestoroch dobre známych z tréningov. A domáci sa opäť ukázali!

Ilustračný obrázok k článku Prievidza hostila na olympiáde džudistov. A žala úspechy
Zdroj: Dnes24.sk

Bola by to škoda nevyužiť výhodu domáceho publika a tak na turnaji štartovali naši takmer v plnej sile, keď farby klubu hájilo úctihodných 26 pretekárov. Turnaja sa zúčastnilo celkovo 134 pretekárov z 12 oddielov džuda Trenčianskeho a Žilinského kraja, ďalej kluby z východu Slovenska, Bardejova a Popradu a pretekári z Poľskej republiky.

Naši sa na domácej pôde nedali zahanbiť, keď v jednotlivých kategóriách získali 8 × 1. miesto, 4 × 2. miesto a 6 × 3. miesto. „Výkony našich hodnotím pozitívne a teším ma aj fakt, že do turnaja sa zapojili aj úplný nováčikovia. V priebežnom poradí tejto celoročnej súťaže sme na 3. priečke a rozhodnutie padne po poslednom kole na jeseň,“ vraví Ľudovít Škultéty – predseda a tréner prievidzských džudistov. Ako pokračoval, atmosféra bola vynikajúca a svojou návštevou na otvorení turnaja ich poctili aj predstavitelia mesta a to prednosta Mestského úradu p. Turanovič, ktorý sa aj krátkym slovom prihovoril k pretekárom , predseda komisie športu Branislav Bucák, ktorého činnosť a práca v komisii prináša nielen pre náš oddiel ale aj pre šport v Prievidzi finančnú zábezpek u najmä po zmene zákona v minulom roku v spolupráci s CVČ Spektrum Prievidza a jej riaditeľkou Božkou Gatialovou a poslanec mesta Július Urík, ktorý svojou činnosťou je vždy nápomocný aktivitám klubu, keďže sídli v jeho volebnom obvode.

Túto akciu svojou účasťou a pomocou podporil aj predseda Olympijského klubu Prievidza p. Revický. Z predstaviteľov džudistickej obce bol prítomný predseda Trenčianskeho zväzu juda p. Poruban ako aj tréneri jednotlivých klubov a v neposlednom rade aj tréner CTM Sever Ing. Miroslav Šenkár. Všetkým týmto za podporu a účasť na turnaji ďakujem ako aj všetkým, ktorí priložili ruku k dielu, akokoľvek pomohli a to najmä rod ičom a priateľom klubu lebo bez podpory a pomoci sa nedá organizovať akékoľvek podujatie. Na záver patrí poďakovanie všetkým pretekárom TJ SOKOL Prievidza za reprezentáciu klubu a mesta Prievidza.

Kategória super mini žiakov a žiačok:

1. miesto Filip Reis do 28 kg
1. miesto Matúš Matiaš do 32 kg
2. miesto Peter Šandrik do 40 kg
3. miesto Samuel Cina do 24 kg
3. miesto Jozef Cina do 24 kg
3. miesto Radka Rendeková do 24 kg – dievčatá

Kategória mini žiakov:

1. miesto Matej Lacko do 40 kg
3. miesto Jaroslav Píš do 30 kg

Kategória mladších žiakov:

1. miesto Denis Škultéty do 40 kg
1. miesto Adam Kiepeš do 60 kg
2. miesto Adam Mjartan do 46 kg
2. miesto Dominika Humajová do 63 kg
3. miesto Alex Guláš do 40 kg

Kategória starších žiakov a dorast:

1. miesto David Habara do 66 kg
1. miesto Ján Matiaš do 73 kg
1. miesto Matej Škultéty + 73 kg
2. miesto Peter Volkov do 50 kg
3. miesto Marián Kubáň do 55 kg

Ľudovít Škultéty – predseda a tréner TJ

TJ SOKOL Prievidza organizátorom 4. kola Olympiády v džude
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM