Basketbal

Previdzských basketbalistov VYRADILI zo Slovenského pohára kontumačnou prehrou

Dva zápasy štvrťfinále národného pohára skontumovali v prospech Lučenca a Svitu. BC Prievidza tak v súťaži končí bez boja.

Ilustračný obrázok k článku Previdzských basketbalistov VYRADILI zo Slovenského pohára kontumačnou prehrou
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Pozitívne testy na koronavírus vstúpili do štvrťfinálového programu Slovenského pohára mužov v basketbale. Hracia komisia Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) pod vplyvom časových okolností musela skontumovať dva zápasy.

Z plánovaného kvarteta štvrťfinálových zápasov sa podarila odohrať len polovica – Patrioti Levice zdolali Handlovú 90:77 a Spišskí Rytieri uspeli v Komárne 92:85. Stretnutia Svitu s Prievidzou (31. januára) a Interu Bratislava s Lučencom (2. februára) museli odložiť pre prípady koronavírusu v družstvách Prievidze a Interu.

Vzhľadom na fakt, že Final Four Slovenského pohára sa koná už najbližší víkend (5. a 6. februára v Leviciach), musela pod vplyvom časových okolností rozhodnúť o osude stretnutí Hracia komisia SBA. Tá rozhodla o kontumácii oboch stretnutí výsledkom 20:0 v prospech Svitu a Lučenca a o ich automatickom postupe do semifinále Slovenského pohára. Kontumačný výsledok 20:0 však neputuje do ligovej tabuľky v prípade zápasu Inter – Lučenec. Duel 24. kola Niké SBL sa uskutoční v náhradnom termíne.

„Komunikovali sme s generálnymi manažérmi dotknutých klubov a hľadali sme možnosti, ako sa tomuto scenáru vyhnúť, avšak pre krátkosť času nie je možné tieto stretnutia už odkladať," vysvetlil predseda Hracej komisie SBA Tomáš Homola pre portál basketliga.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM