Rôzne

Prekvapená víťazka SuperStar Barbora Piešová: Dostalo sa jej ďalšieho ocenenia

Víťazka SuperStar Barbora Piešová dostala Cenu primátora mesta Nováky. Spolu s ňou takto poctili aj ZUŠ v Novákoch.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapená víťazka SuperStar Barbora Piešová: Dostalo sa jej ďalšieho ocenenia
Zdroj: unsplash.com

Víťazka speváckej súťaže SuperStar 2020 Barbora Piešová dostala Cenu primátora mesta Nováky. Spolu s ňou si rovnaké ocenenie z rúk primátora Dušana Šimku v pondelok prevzala za Základnú umeleckú školu (ZUŠ) v Novákoch i jej riaditeľka Zdenka Duchoňová. Cenu dostala mladá speváčka za propagáciu mesta i školy, kam chodila, vzdelávacia inštitúcia za jej výsledky a šírenie dobrého mena.

Reklama pre ZUŠ

Cenu si Piešová prevzala v obradnej sieni mestského úradu počas slávnostného prijatia, ktoré bolo spojené s programom pedagógov ZUŠ v Novákoch a zúčastnili sa na ňom i žiaci. „Ocenenie ma prekvapilo. Bolo to veľmi milé, človeka poteší, keď sú ľudia radi, keď ho vidia, že mu držia palce. Som veľmi šťastná za ocenenie,“ povedala víťazka súťaže.

Piešová je bývalou študentkou ZUŠ v Novákoch, ktorú absolvovala v minulom školskom roku. „ZUŠ mi dala toho veľmi veľa. Nedá sa to opísať, pretože je to jednoducho krása, ako dokážu motivovať mladých ľudí, aby robili niečo, čo ich baví. Aj mňa motivovali a splnilo sa mi to, čo som v živote chcela dosiahnuť, a sľubujem, že s tým nikdy neprestanem. To jediné chcem vrátiť naspäť ZUŠ, že im budem robiť dobrú reklamu. To, čo naučili oni mňa, tak ja to teraz odovzdám svetu,“ doplnila Piešová.

Ich práca má zmysel

Umelecká škola i v malom meste má svoje opodstatnenie, podotkla Duchoňová. „Naša práca má určite zmysel a my sa z nej veľmi tešíme. Je to o našej spontánnosti, obetavosti a práve Baša je ten výsledok. Teraz momentálne Baša, ale my máme viac takých úspechov, aktivít, takže určite je výhodné a pre nás naplňujúce mať ZUŠ a mať takéto výsledky,“ dodala riaditeľka.

ZUŠ roky vykazuje veľmi dobrú činnosť, jej žiaci dosahujú výsledky, chodia vystupovať i na rôzne súťaže. „To, že ,produktʻ ZUŠ v Novákoch je aj Baška Piešová, to povedala sama. Je aj takto spätá s naším mestom, preto som jej udelil cenu primátora," uzavrel primátor.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM