Katarína Vlčková Kultúra

PREHĽAD akcií na víkend: Kam vyraziť v Prievidzi?

Opäť máme pre vás niekoľko tipov na víkendové akcie. Niektoré začínajú už dnes. Tak neseďte doma a choďte si zresetovať hlavy.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD akcií na víkend: Kam vyraziť v Prievidzi?
Zdroj: Webnoviny.sk

VÝSTAVY

… a skameneli
Zaujíma vás vznik a vývoj života na Zemi? Pustite sa do pátrania po stopách vzniku života s výstavou … a skameneli. Túto zaujímavú výstavu skamenelín rastlinstva a živočíšstva predĺžilo Hornonitrianske múzeum do 7.5. 2014. Otváracie hodiny sú od 8:00 do 17:00.

Obrazy dávna
Hornonitrianske múzeum ponúka až do 12.5. výstavu čiernobielych a kolorovaných pohľadníc Hornej Nitry. Príďte si zaspomínať na časy minulé. Otváracie hodiny sú od 8:00 do 17:00.

Medzinárodná výstava – WORD ART GAMES COLLECTION
V Art pointe kino Baník stále prebieha putovná výstava od 70-tich umelcov z 30-tich krajín sveta. Táto unikátna výstava potrvá až do 15.4. 2014.

TICHÉ ROZHOVORY
Tiché rozhovory je výstava malieb a drevených plastík. Ide o spoločnú výstavu neprofesionálnej výtvarníčky Tatiany Dzurendovej a umeleckého rezbára Michala Bartu. Diela môžete zhliadnuť aj dnes v galérii RegionArtu do 15:30.

KINO

Febiofest Prievidza 2014
Dnes sa končí filmový festival Febiofest snímkou Arcibiskup Bezák zbohom…, ktorý divákom približuje pozoruhodnú osobnosť Bezáka. Premietať sa bude o 18:00 v Dome kultúry. Cena lístka je rovnaká ako na filmy FK´93 – 2 eurá člen FK´93, 3 eurá jednorazový vstup a 1 euro ZŤP.

Multikino Ster Century Cinemas Prievidza pre vás pripravilo niekoľko filmov, ktoré môžete vidieť. Napríklad Rio 2 v 3D verzii a 2D verzii, filmom Justin Bieber's Believe nahliadnete do súkromia speváckej hviezdičky, biblický príbeh Noe v 3D verzii, Marvelovský komiksový príbeh Kapitán Amerika: Zimný vojak v 3D verzii, českú filmovú komédiu 10 pravidiel jak sbalit holku a animovanú rozprávku Cililing a pirátska víla.

Zem krásna vo filmoch
Premietanie najnovších i starších dokumentárnych filmov Pavla Barabáša (novinka Príbehy tatranských štítov – Stopy na hrebeni; Premeny Tatier; Tatry Mystérium; novinka Hľadači tieňa; Tepuy – Cesta do hlbín zeme). Bonusom je dokumentárny film Vlčie hory od Erika Baláža, ktorý zachytáva návrat divokej prírody do Európy.

BESEDA

Madagaskar a Móric Beňovský
Cestovateľská beseda s Vladimírom Dudlákom sa uskutoční dnes o 17:00 v Regionálnom kultúrnom centre. Vstupné 1 euro.

KONCERTY

Najmilší koncert roka 2014
Už po 13-krát sa predstavia detičky z detských domovov so svojimi talentami. Akciu organizuje nadácia Úsmev ako dar. Koncert sa uskutoční túto sobotu o 15:00 v Dome kultúry (KaSS).

Kapela MyAir Band sa predstaví dnes o 20:00 vo Woodstocku.

PÁRTY

Zabavte sa na piatkovej Friday disco party v Jantar clube od 21:00 do 05:00. V Sobotu vás zabaví český DJ MICHAEL BURIAN s hudobnou nádielkou.

Club 333 pre vás pripravil piatkovú OLDIES PÁRTY. Tešiť sa môžete na akciové drinky a koktejly a samozrejme na dobrú hudbu. V sobotu vám** DJ LIL JOHN** namixuje tú najlepšiu tanečnú hudbu namixovanú z aktuálnych hitov.

Na URBAN MACHINES NIGHT vás roztancujú napríklad aj MC GLEB & DJ ASS, FAT KIT, URBAN MACHINES. Akcia prebehne už dnes v Element Music clube od 21:00 do 04:00.

V sobotu na vás čaká Washroom s produkciou tech-house-techno-minimal. Techno, tech house a minimal sú vhodné lieky, ktoré vám pomôžu zbaviť sa stresu, uvoľniť telo aj myseľ a v zdravej kombinácii s nápojmi a rôznymi pochúťkami zaručujeme radosť, pohodu a reštart do ďalších všedných dní. Tento raz sa môžete baviť až do piatej rána.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM