Jaroslav Dodok Rôzne

Prečo si vybrať práve gymnázium?

V sobotu 17-teho marca sa v dopoludňajších hodinách od deviatej do dvanástej uskutočnil Deň otvorených dverí na prievidzskom Gymnáziu Vavrinca Benedikta Nedožerského (GVBN).

//„ Toto je jeden z najdôležitejších dní pre nás, pretože zistíme či o našu školu pretrváva záujem a chvalabohu pretrváva, očakávame veľmi veľa záujemcov, číslo návštevníkov sa blíži k sto päťdesiatke, čo je dosť, pretože náš deň otvorených dverí je vo voľnom čase .“ //odpovedala na otázku zmyslu DOD a plánovanom počte návštevníkov, budúcich uchádzačov a žiakov pani riaditeľka GVBN PaedDr. Eleonóra Porubcová.

Už pri hlavnom vchode žiaci gymnázia usmerňovali návštevníkov a rozdávali informačné letáky. Prehliadka pokračovala návštevami odborných učební, v ktorých sa nachádzali pedagógovia, ktorí odpovedali na rôzne otázky alebo komentovali prezentácie, prípade dohliadali na praktické cvičenia vykonávané žiakmi.

V učebniach psychológie, dejepisu, náuky o spoločnosti a biológie boli k dispozícií práce zo stredoškolskej odbornej činnosti. V španielčine, nemčine a angličtine boli budúci žiaci svedkami spôsobu výučby cudzích jazykov a rovnako sa dozvedeli rôzne zaujímavosti ako napríklad, kde sa daným jazykom rozpráva, prípade počet ľudí rozprávajúcich jazykom alebo iné zaujímavosti z bežného života. Prehliadka pokračovala  klubovňou, kde sa pravidelne konali vystúpenia školského speváckeho zboru Vavrinec a v chemickom laboratóriu boli žiaci s rodičmi svedkami zaujímavých pokusov, s ktorými sa žiaci môžu stretnúť na hodinách alebo na chemickej olympiáde, ktorá ma na škole dlhodobú úspešnú tradíciu.

Na jednoduchú otázku, aké sú vaše pocity z gymnázia, odpovedala deviatačka zo základnej školy v Kanianke:

// „ Bola som prekvapená priateľskou atmosférou, nečakala som ju a asi najviac ma zaujali pokusy v chemickej učebni. “//

Prečo si vybrať zo všetkých stredných škôl práve gymnázium?

„ Odporúčam študentom, ak nie sú ešte rozhodnutí , aby si vybrali práve našu školu, pretože poskytuje dostatočné množstvo slobody v zmysle rozhodovania sa čo ho jednotlivého žiaka zaujíma, zároveň spĺňa sto percentne svoju odbornosť a táto kombinácia je pre štúdium veľmi dobrá. “ dodáva PaedDr. Eleonóra Porubcová.

GVBV  sa v školskom roku 2010/2011 sa stalo už po piaty raz za sebou najúspešnejšou strednou školou v Trenčianskom samosprávnom kraji.

Gymnázium poskytuje dve možnosti štúdia. Prvou je štvorročné štúdium pre absolventov deviateho ročníka v 4 možných triedach. Prvou je všeobecná, ktorá je akými pokračovateľom ZŠ, druhou je spoločenskovedná s výučbou klasických ale aj humanitných predmetov (dejepis, latinčina, psychológia a občianska náuka), záujemcovia o štúdium si môžu vybrať aj triedu jazykovú s rozšírenou výučbou nemeckého jazyka a rovnako aj prírodovednú s rozšíreným učivom chémie a biológie. Druhou možnosťou je osemročné štúdium pre žiakov piateho ročníka.

Richard Perniš Ilustračná foto: ST24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM