Rôzne

Prečo dostal prednosta Okresného úradu v Prievidzi padáka? Odpoveď ministerstva

Nového prednostu Okresného úradu v Prievidzi odvolali po štyroch mesiacoch. Takto to zdôvodnilo Ministerstvo vnútra SR.

Ilustračný obrázok k článku Prečo dostal prednosta Okresného úradu v Prievidzi padáka? Odpoveď ministerstva
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Vláda po štyroch mesiacoch vo funkcii odvolala prednostu Okresného úradu v Prievidzi Pavla Juska. Podľa Ministerstva vnútra (MV) SR nebolo jeho pôsobenie v súlade s kritériami a princípmi, ktoré sú kľúčové pre vládny kabinet. Juska do funkcie nominovalo hnutie OĽANO.

Nebolo v súlade

„Pôsobenie prednostu Okresného úradu v Prievidzi nebolo, bohužiaľ, v súlade s kritériami a princípmi, ktoré boli pre napĺňanie zmyslu a poslania tejto funkcie kľúčové pre vládu SR,“ uviedla Petra Friese z tlačového odboru MV SR.

Juska odvolala vláda v stredu (25. 11.), skončí k 30. novembru. K otázke, či bude na jeho miesto vypísané výberové konanie, sa ministerstvo nevyjadrilo.

Nie sú prilepení

Prvých 57 novovymenovaných prednostov nominovalo do funkcie hnutie OĽANO. Vzišli z prvotných návrhov kandidátov, ktorých mohla verejnosť hodnotiť na špeciálnom webe. Šéf rezortu Mikulec v júli deklaroval, že žiaden z nových prednostov okresných úradov nie je prilepený k svojej stoličke a ak nastane pochybnosť v jeho výkone, nebude problém ho nahradiť.

V auguste spustilo MV SR výberové konania na 15 neobsadených postov prednostov okresných úradov. Úspešných uchádzačov vláda v uplynulých mesiacoch postupne menovala do funkcií.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM