Rôzne

Pozor, zvýšený pohyb medveďov: MIESTA, kde sa v okolí Prievidze nachádzajú

Poľovníci upozorňujú na zvýšený pohyb medveďov v okolí obce Malá Čausa. Pozor si však treba dať aj inde.

Ilustračný obrázok k článku Pozor, zvýšený pohyb medveďov: MIESTA, kde sa v okolí Prievidze nachádzajú
Zdroj: TASR/AP

Poľovnícky spolok Breza zaznamenal v okolí katastra obce Malá Čausa v okrese Prievidza zvýšený pohyb medveďov. Obec na to v stredu upozornila na svojej stránke na sociálnej sieti.

Medvedice s mladými

Poľovníci pozorovali šelmy v lokalite pri vodojeme, kde sa pohybujú dve medvedice, jedna s dvomi mladými a druhá s tromi mladými, v okolí Borín sa podľa nich pohybuje viac dospelých jedincov.

V tejto súvislosti poľovnícky spolok žiada občanov, aby pre vlastnú bezpečnosť zvýšili svoju pozornosť a pokiaľ je to možné, obmedzili prechádzky do lesa. „Ak sa predsa budete v lese pohybovať, tak polohlasne rozprávajte alebo si popiskujte, aby ste včas upozornili medvede na svoju prítomnosť a tieto sa vám mohli vyhnúť," doplnili poľovníci.

Správy z Prievidze a okolia

Aj v Prievidzi

V žiadnom prípade sa ľudia podľa nich nemajú správať hlučne. „Môžete vyprovokovať útok medveďa zo stresu. Taktiež v žiadnom prípade nevoďte do lesa psov, môžete vyprovokovať útok medveďa na psa, ktorý bude hľadať útočisko u vás a útok sa následne obráti proti vašej osobe," dodali.

Na medveďa, ktorý sa v posledných dňoch pravidelne pohybuje v okolí Lesoparku v blízkosti objektu vodárne v Prievidzi, upozornila v stredu i prievidzská mestská polícia. Mesto v tejto súvislosti rovnako vyzýva obyvateľov, aby zachovali vyššiu ostražitosť a obmedzili prechádzky do lesa, dodal hovorca mesta Michal Ďureje.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM