Krimi

Požiar v prievidzskej bytovke: Ľudí museli evakuovať

Hasiči z Prievidze o zásahu. Požiar v bytovom dome na Lúčnej ulici si vyžiadal evakuáciu obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku Požiar v prievidzskej bytovke: Ľudí museli evakuovať
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Požiar v bytovom dome na Lúčnej ulici v Prievidzi 10. apríla dopoludnia si vyžiadal evakuáciu tamojších obyvateľov. Pri udalosti zasahovali ôsmi príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze s troma kusmi techniky, informoval o tom v pondelok hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Zadymené podlažia

Dymenie z elektrorozvodnej skrine v desaťposchodovom bytovom dome nahlásili hasičom krátko po 9.30 hod. Vrchné podlažia bytového domu boli po ich príchode na miesto zadymené, obyvatelia z prvých deviatich poschodí sa po výzve susedov postupne evakuovali mimo domu a obyvatelia z najvyššieho poschodia sa nachádzali na balkónoch.

„Prievidzskí hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch, vyzbrojení termovíznou kamerou a hasiacimi prístrojmi, vyšli na najvyššie podlažie, ktoré bolo zasiahnuté požiarom a sprevádzané silným zadymením. To sa postupne šírilo aj na deviate poschodie," opísal Petrík.

Bez zranení

Požiar podľa neho zasiahol stúpačku rozvodu elektrickej energie, ktorú po odpojení prívodu energií hasiči uhasili vytvoreným hasiacim prúdom. „Následne s cieľom odvetrania postihnutých priestorov otvorili strešný poklop a nasadili pretlakovú ventiláciu. Po odvetraní priestorov požiarisko a priľahlé priestory skontrolovali termovíznou kamerou a následne, keď už nehrozilo žiadne nebezpečenstvo, umožnili vstup obyvateľov do bytového domu," doplnil.

Pri udalosti sa nikto nezranil. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania, uzavrel Petrík.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM