Martin Štěpánek Správy

Pouličné lampy v Prievidzi opäť zasvietia, tentokrát bez porúch a obmedzení!

Tri roky mesto Prievidza muselo z dôvodu šetrenia obmedzovať verejné osvetlenie. Vďaka realizácií projektu energetickej optimalizácie, ktorý bol odovzdaný do užívania v týchto dňoch už tieto obmedzenia nebudú potrebné.

Ilustračný obrázok k článku Pouličné lampy v Prievidzi opäť zasvietia, tentokrát bez porúch a obmedzení!
Zdroj: TASR

Vďaka realizácií projektu energetickej optimalizácie v meste Prievidza bola vymenená približne polovica kusov zo všetkých inštalovaných svietidiel pouličného osvetlenia, čo je 1 800 kusov. Zároveň bolo inštalovaných 33 kusov amplitúdových regulátorov napätia. Celková cena projektu bola 994 tisíc eur.

V rámci úspor ešte v roku 2010 bolo trvalo vypnutých približne 500 svietidiel v meste a počas nočných hodín sa v niektorých častiach mesta osvetlenie vypínalo úplne. Problémy boli taktiež aj s častými poruchami či neskorým zapínaním osvetlenia v čase kedy už bola v meste tma. V týchto dňoch by už malo byť obmedzeniam a častým poruchám už koniec.

Nové verejné osvetlenie v Prievidzi ušetrí mestu približne 160 tisíc eur ročne. Z tejto úspory sa najbližšie roky splatí celý projekt. Výmenu totiž financovala spoločnosť, ktorá projekt realizovala s tým, že projekt sa zaplatí z každoročnej úspory za elektrickú energiu.

„Rekonštrukcia verejného osvetlenia je ďalším odvážnym krokom k modernizácii nášho mesta a vedie k zlepšeniu života našich obyvateľov. Práve poruchy a neustále výpadky na verejnom osvetlení vnímame ako jeden z veľkých problémov, ktorý sa mohol riešiť už pred niekoľkými rokmi. Som rada, že sa nám modernizácia osvetlenia podarila. Som rada aj tomu, že v súčasnosti rozširujeme verejné osvetlenie do lokalít, kde osvetlenie nebolo, ako napríklad lokalita Kúty a Vápenická cesta,“ podotkla primátorka mesta Katarína Macháčková.

Foto: ilustračné/TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM