Katarína Vlčková Správy

Poslanci opäť zasadajú: Horúcou témou bude zmena názvu a sídla materskej školy i otázka parkovania

Štvrté zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Prievidzi opäť prináša zaujímavé témy, o ktorých budú poslanci rokovať. Hovoriť sa bude aj o zmene názvu a sídla materskej školy a zrušení školskej jedálne. A to nie je všetko...

Ilustračný obrázok k článku Poslanci opäť zasadajú: Horúcou témou bude zmena názvu a sídla materskej školy i otázka parkovania
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk

Zajtra sa uskutoční v poradí už štvrté tohtoročné zasadnutie zastupiteľstva. V úvode zajtrajšieho zasadnutia mestských poslancov na čele s primátorkou Katarínou Macháčkovou by malo ísť o prerokovanie prevádzkového poriadku pohrebísk.

Zmena názvu a sídla

Následne sa bude prejednávať zmena názvu a sídla MŠ na Ulici Š. Závodníka a zrušenie školskej jedálne pri spomínanej materskej škole.
Odhlasovať by sa mal aj návrh Prievidze, ktoré zrušuje zákon o verejných a kultúrnych podujatiach a teda o akomsi dozore nad tým, či sa podujatie realizuje v súlade s oznámením, ktoré je usporiadateľ povinný obci doručiť 7 dní pred jeho konaním.

Otázka dočasného parkovania

Pokračovať sa bude zámerom mesta prenajať parkovacie miesta v centrálnej parkovacej zóne Technickým službám a o dočasnom parkovaní pre autá vo vymedzenom území Prievidze.

Správy o činnosti

K svojej činnosti za rok 2013 sa vyjadrí hneď niekoľko spoločností. Okrem Programu odpadového hospodárstva sa vyjadria aj z Technických služieb ohľadom ich plnení komisionárskych a nájomných zmlúv v oblasti verejného osvetlenia, údržby zelene a športovísk. O svojej činnosti predloží správu aj Kultúrne a spoločenské stredisko, Zariadenie pre Seniorov v Prievidzi i samotné vedenie mesta so správou ho hospodárení s peniazmi za rok 2013 a zároveň bude mestské zastupiteľstvo rokovať o zmene programového rozpočtu Prievidze.
Zasadnutie zavŕšia majetkoprávne veci s voľnou diskusiou obyvateľov a poslancov MsZ.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM