Martin Valenta Krimi

Polícia obvinila dvoch mužov z výroby a obchodovania s drogami

Zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi polícia obvinila v uplynulých dňoch dvoch mužov z okresu Prievidza.

V prvom prípade 26-ročný muž vyrábal a prechovával omamné a psychotropné látky, pervitín a prekurzory na jeho výrobu. Vyrobené drogy predával rôznym osobám. Pervitín je zaradený v zmysle zákona do II. skupiny omamných a psychotropných látok. Policajti ho zadržali pri predaji tejto drogy. V tomto čase mal pri sebe množstvo, ktoré zodpovedá 3 – 5 jednorazovým dávkam drogy. Policajti vykonali následne u obvineného domovú prehliadku. Policajti v pondelok (26. 4.) eskortovali obvineného do vyšetrovacej väzby.
Obvineniu z uvedeného zločinu od pondelka čelí aj ďalší 23-ročný muž. Obvinený si v januári 2010 zakúpil v Českej republike od neznámej osoby nezistené množstvo marihuany. Drogu priviezol na Slovensko a následne ju prechovával v pivnici obytného domu, kde býva. Časť z marihuany použil pre vlastnú potrebu a nezistené množstvo predal v Prievidzi iným osobám. Pri bezpečnostnej prehliadke zaistili policajti u obvineného rastlinný materiál v množstve, ktoré zodpovedá 17 – 49 jednorazovým dávkam drogy. Vyšetrovateľ stíha obvineného na slobode. Obvineným hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.
TASR o prípadoch informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne Katarína Hlaváčová.

zdroj: TASR, foto internet

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM