Katarína Vlčková Správy

Počasie bude opäť vyčíňať: Meteorológovia varujú pred silným vetrom!

Šialené počasie, ktoré stále pretrváva ani v najbližších dňoch neustúpi. Práve naopak. Hydrometeorologický ústav vydal pre náš okres výstrahu.

Prievidzský okres bude v najbližších dňoch sužovať silný vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na stredu výstrahu prvého a na štvrtok dokonca druhého stupňa.
Na stredu 14.mája bola vydaná výstraha prvého stupňa pred vetrom. „V okrese Prievidza sa MIESTAMI očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 18 – 24 m/s,“ varujú zamestnanci SHMÚ vo svojej výstrahe. Tá platí od 12:00 ráno do štvrtka do 02:00.

Silnejší vietor by náš okres mal potrápiť vo štvrtok. Na zajtra je vyhlásený až druhý stupeň výstrahy od 3:00 rána do polnoci. „V okrese Prievidza sa MIESTAMI očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 23 – 30 m/s,“ informuje SHMÚ.

Ako ďalej varuje SHMÚ, „táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM