Ľubomíra Karmanová Samospráva

Po roku si opäť užijeme krásnu náladu: Vieme, kde v Prievidzi pribudnú nové 3D prvky vianočnej výzdoby!

Už to pomaly prichádza! Onedlho sa opäť Prievidza po roku rozžiari. Zisťovali sme, na akú výzdobu sa v našom meste tento rok môžeme tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Po roku si opäť užijeme krásnu náladu: Vieme, kde v Prievidzi pribudnú nové 3D prvky vianočnej výzdoby!
Zdroj: TASR

Vianoce sa pomaly blížia a k tomuto najkrajšiemu sviatku v roku neodmysliteľne patrí aj vianočná výzdoba. Nielen domácnosti, ale aj mesto sa rozžiari a môžeme tak lepšie nasávať atmosféru blížiacich najkrajších sviatkov celého roka.

Prípravy na Vianoce v Prievidzi sú v plnom prúde. „Tak, ako aj po minulé roky nebude chýbať bohatá svetelná výzdoba, ktorá sa realizuje už v týchto dňoch. Popri minuloročných komponentoch sa obyvatelia Prievidze opäť môžu tešiť na nové prvky, ktoré potešia najmä tých najmenších,“ informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Vo vianočnej výzdobe pribudne hlavne nová výzdoba na zrekonštruovanom Námestí J. C. Hronského, ktoré sa popýši 9 novými motívmi na lampách verejného osvetlenia, tromi 3D prvkami položenými na zemi a aj pestrejším vianočným stromčekom. „Námestie slobody bude obohatené oproti minuloročnej výzdobe o veľkého 3D medveďa a nové dekorácie umiestnené medzi lampami verejného osvetlenia, či pred budovou mestského úradu,“ priblížil hovorca.

Mestská spoločnosť TSMPD zabezpečí osadenie a nasvietenie troch kusov vianočných stromčekov. „Vianočné stromčeky budú osadené na Námestí slobody, Námestí J. C. Hronského a na sídlisku Kopanice,“ povedal Ďureje a dodal, že Mesto zabezpečí aj stromčeky, ktoré budú použité na výzdobu žiakmi základných škôl a následne budú umiestnené pred vybranými prevádzkami v centre mesta.

„Do zdobenia vianočných stromčekov bude tento rok zapojených 7 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prievidza, Piaristická spojená škola F. Hanáka a Spojená súkromná škola (e-škola). Spolu bude ozdobených 16 kusov vianočných stromčekov, pričom štyri z nich budú použité aj pri drevenom betleheme na Kláštornej ulici a štyri kusy budú osadené pod pódiom na Námestí Slobody,“ dodal na záver hovorca mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM