Katarína Vlčková Iné športy

Perný víkend prievidzských volejbalistov: Najprv prehra, potom víťazstvo

Volejbalisti z VK PD si počas víkendu zmerali sily so súpermi hneď dvakrát. Na zápas siedmeho kola vycestovali na východ Slovenska a druhý deň privítali na domácej palubovke Starú Ľubovňu. Prečítajte si, ako sa im darilo.

Ilustračný obrázok k článku Perný víkend prievidzských volejbalistov: Najprv prehra, potom víťazstvo
Zdroj: Dnes24.sk

Na sobotný zápas siedmeho kola cestovali prievidzskí volejbalisti do Prešova, ktorý ešte túto sezónu neprehral. „Prievidza nastúpila veľmi sústredene a prvý set disciplinovanou hrou vyhrala. Podobne aj v druhom videli diváci výborný volejbal, ale to sa už domáci presadzovali viac a nepomohol ani prievidzský finiš, druhý set vyhrali Prešovčania,“ priblížil Igor Mackovič z VK PD.

Prešovčania mali viac šťastia

Ako pokračoval, tretí set začala lepšie Prievidza a viedla 14:11. Sporný bod v prospech domácich Prešovčanov vyvolal protesty hráčov hostí a strata koncentrácie znamenala vyrovnanie. Domáci sa dostali do rytmu a aj keď ešte dokázali Prievidžania vyhrávať 18:16, set vyhral domáci Prešov a v poslednom sete zaslúžene vyhral domáci Prešov 3:1.

Tréner Prešova Ľuboslav Šalata k zápasu povedal, že sa hralo pred peknou diváckou kulisou a v dobrej atmosfére. „Zápas mal veľmi slušnú úroveň. Bolo tam veľa neúspešných pokusov , v druhom sete sme konečne našli rytmus. Začal nám fungovať servis a následne blok. Zápas sa lámal v treťom sete v ktorom hostia neustále viedli až do stavu 18:16. Tu sa nám podaril obrat na 18:20 čo rozhodlo o zisku 3. setu a pravdepodobne aj zápasu,“ dodal.

Tréner Prievidze Roman Kašša zápas považovať taktiež za pekný a v určitých momentoch dosť vyrovnaný. „Žiaľ urobili sme viac chýb na útoku a súper bol oveľa lepší v obrane aj na sieti. Tlačil nás podaním, s čím sme sa v rozhodujúcich chvíľach nevedeli vysporiadať a aj preto sme vyhrali len jeden set.“

Domáca palubovka Prievidžanom sedela

Na druhý deň pricestovalo do Prievidze družstvo Starej Ľubovne a to už bol podľa Igora Mackoviča iný zápas. „Hostia sú na spodných miestach tabuľky, ale Východniari sú vždy ťažkým súperom. Sviatočný deň vylepšili prievidzskí volejbalisti svojim výkonom a Ľubovni nedali žiadnu šancu. Aj keď tých chýb bolo v hre domáceho VK stále dosť, tentoraz prevažovali výrazne tie úspešné akcie, ktoré diváci často oceňovali potleskom,“ povedal k zápasu. Ako pokračoval, opäť exceloval Kervin Pinerua 21 timi bodmi, z nich bolo 6 bodov priamo z podania. Kervin si tak upevnil prvú priečku v hodnotení počtu es v extralige a spolu ich má 31.

Roman Kašša, tréner Prievidze neskrýval po zápase radosť. „Získali sme tri body a pobavili divákov peknými zákrokmi, dnes aj v poli, súpera sme predčili vo všetkých činnostiach. Príležitosť dnes dostali všetci hráči z lavičky,“ priblížil. Tréner Starej Ľubovne Ján Senko priznal, že sa jeho zverenci trápili s prihrávkou a domáci boli v útoku jednoznačne lepší. „Keď sme pridali k tomu naše chyby, výsledok bol jednoznačný,“ povedal.

Foto: Suváková

Namáhavý víkend prievidzských volejbalistov
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM