Iné športy

Päť titulov majstra Slovenska v karate pre FKŠ

V Martine konali Majstrovstvá Slovenska v karate. Po náročných piatich postupových kolách sa prebojovala celá desiatka pretekárov a zmerali si tak sily o medaile. Naši pretekári potvrdili v predchádzajúcich kolách že patria pravom medzi favoritov a že budú bojovať o medaile.

Ilustračný obrázok k článku Päť titulov majstra Slovenska  v karate pre FKŠ
Zdroj: Dnes24.sk

Hneď na úvod potešil svojim výkonom Lukáš Martiš ktorý jednoznačne porazil súperov ako v kata tak aj v kobude (cvičenie s palicou). Medzi ženami sa darili Dominike Šalamonovéj, ktorá v kata obsadila druhé miesto a kobude tiež druhé a získala nomináciu na majstrovstva sveta do Bukurešti.

Vynikajúci výkon podala Barbora Novotná ktorá vyhrala kata a v kumite skončila na druhom mieste pre zdravotne problémy.

Medzi žiačkami sa najviac darilo Kristínke Huovej, ktorá získala v kumite zlatú medailu a v kata bronz. Medzi chlapcami sa darilo aj Martinovi Svitkovi, ktorý získal striebornú medailu.

Lukrecii Lachkej v kumite „prischlo“ tretie miesto, Veronike Martišovej v kumite druhé miesto a samozrejme nesmieme zabudnúť aj na naše nové tváre, ktoré začínajú bojovať hlavne v kata – Adam Kovačik, Jakub Brzáč, Andrej Frajka, Alex Bohna a Vaneska Tomaniková .

Na koniec som si nechal nášho posledného pretekára, ktorý sa venuje výhradne kategórii kumite a to Mareka Pavláka. Ten svojim výkonom oslnil nielen súperov, rozhodcov, ale aj trénerov a tesne pred majstrovstvami Slovenska prešiel do vyššej kategórie. Nakoľko nepoznal žiadneho pretekára, bez zaváhania porazil všetkých súperov a vybojoval titul majstra Slovenska v kumite a obrovskú šancu reprezentovať na majtrovstvách sveta v karate .

S výkonom našich pretekárov sme veľmi spokojní, myslíme, že pretekári sa snažili trénovať po celý rok zodpovedne a uvedomovali si, čo to je byť majstrom Slovenska. Vedia, že podľa ich výkonov sa tvorí talentová mládež a z nej sa vyberá reprezentácia, v ktorej sú povinnosti ale aj výhody pre pretekárov, ktorí už reprezentujú Slovensko .

Záverom by som chcel poďakovať všetkým sponzorom a hlavne mestu Prievidza za ich podporu ktorú nám dávajú .

Suma sumárum medialových umiestnení

Lukaš Martiš 2 zlaté

Kristinka Huová 1 zlata , 1 bronzová

Barbora Novotná 1 zlata 1 strieborná

Dominika Šalamonová 2 strieborné

Pavlák Marek 1 zlatá

Martin Svitok 1 strieborná

Lukrecia Lachka 1 bronzová

Veronika Martišova 1 strieborná

Päť titulov majstra Slovenska  v karate pre FKŠ
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM