Rôzne

Partizánske otvorí 18 odberových miest: Možné bude aj elektronické objednávanie

Skríningové testovanie sa blíži. Mesto Partizánske plánuje vytvoriť 18 odberových miest.

Ilustračný obrázok k článku Partizánske otvorí 18 odberových miest: Možné bude aj elektronické objednávanie
Zdroj: TASR/František Iván

Mesto Partizánske plánuje pomôcť pri skríningovom testovaní obyvateľstva na ochorenie COVID-19. Vytvoriť chce 18 odberových miest, ktoré by mali fungovať nadchádzajúci víkend 23. a 24. januára. Informoval o tom primátor Jozef Božik.

Možné aj objednanie

„Nasledujúci víkend budú môcť obyvatelia absolvovať bezplatný antigénový test na COVID-19 na viacerých miestach v rámci mesta. V sobotu (23. 1.) bude otvorených 18 miest, v nedeľu (24. 1.) ich bude desať," uviedol Božik.

Odberné miesta sa budú prevažne nachádzať v budovách škôl, v menších mestských častiach v domoch kultúry. V sobotu sa budú môcť obyvatelia dať otestovať od 8.00 do 20.00 hod. a v nedeľu od 8.00 do 16.00 hod. Na testovanie v šiestich odberných miestach sa budú môcť obyvatelia elektronicky objednať.

Trvalé MOM

Samospráva má rovnako záujem podieľať sa na vytvorení ďalších trvalých mobilných odberových miest (MOM). Za týmto účelom ponúka pre záujemcov o zriadenie MOM priestory v kúpeľoch Malé Bielice a v meste.

„Dúfam, že sa podarí splniť podmienky RÚVZ, ako aj Ministerstva zdravotníctva SR a od 1. februára budú v meste okrem nemocnice ďalšie dve odberové miesta na bezplatné antigénové testovanie aj s rezervačným systémom. Verím, že to pomôže všetkým, ktorí sa chcú alebo potrebujú testovať v záujme ochrany zdravia pred COVID-19,“ dodal Božik.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM