Martin Štěpánek Správy

Parkovanie v Prievidzi: Od novembra sa rozšíria spoplatnené zóny v centre

Od 1. novembra budú v Prievidzi spoplatnené ďalšie parkovacie plochy v centre mesta. Podľa vykonaného prieskumu je to odpoveď na požiadavky obyvateľov. Pozrite sa, o aké ulice pôjde.

Ilustračný obrázok k článku Parkovanie v Prievidzi: Od novembra sa rozšíria spoplatnené zóny v centre
Foto: Monika Vengrínová

Začiatkom budúceho mesiaca sa pridajú ďalšie dve ulice do centrálnej mestskej parkovacej zóny. Jedná sa o ulice Dlhá a Nábrežie sv. Cyrila.

„Potrebu rozšírenia zónového parkovania preukázal najmä prieskum vykonaný v centrálnej mestskej parkovacej zóne na jeseň minulého roka a tiež početné opakujúce sa požiadavky obyvateľov žijúcich v danej lokalite,“ informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Vodiči budú teda platiť za svoje zaparkované vozidlá len počas pracovných dní od 7:00 do 16:00.

Rezidentská karta

Ročnú rezidentskú kartu za zvýhodnený poplatok budú mať obyvatelia, ktorí majú trvalý pobyt v centrálnej mestskej parkovacej zóne a zároveň vlastnia motorové vozidlo.

Podnikatelia, ktorí sídlia alebo prevádzkujú predajňu v tejto zóne môžu taktiež požiadať o vydanie rezidentskej karty pre podnikateľov.

„Rezidenti, ktorých sa predmetné rozšírenie parkovacej zóny týka, si budú môcť požiadať o vydanie rezidentskej karty v Turisticko-informačnej kancelárii mesta Prievidza alebo prostredníctvom online žiadosti, ktorú nájdu na stránke www.parkovanieprievidza.sk,“ informoval Ďureje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM