Katarína Vlčková Kultúra

Parádny úspech Prievidžanky: Jej film uspel na medzinárodnej súťaži, pozrite si TRAILER!

Počas premiéry jej film vypredal sálu kina Baník. Režisérsky debut rodáčky z Prievidze zaujal aj na medzinárodnej súťaži neprofesionálnych filmov. Pozrite, aké umiestnenie získal.

Ilustračný obrázok k článku Parádny úspech Prievidžanky:  Jej film uspel na medzinárodnej súťaži, pozrite si TRAILER!
Zdroj: Webnoviny.sk

Debut Prievidžanky Vandy Mesiarikovej svojho času počas premiéry vypredal sálu kina Babík. Ocitol sa aj medzi súťažnými neprofesionálnymi filmami UNICA 2014. Ako informuje oficiálna stránka mesta, získal skvelú bronzovú medailu.

V Piešťanoch sa konal v poradí už 76. ročník celosvetovej súťaže neprofesionálnych filmov. Tvorcovia filmu Medzi vrstvami, ktorí pochádzajú z Prievidze, zrejme ani nečakali aký úspech bude mať ich dielo. „Veľmi si vážim ocenenie, ktoré sme získali, je to príjemné zadosťučinenie za prácu a energiu, ktorú sme venovali výrobe filmu,“ uviedla režisérka filmu Vanda Mesiariková pre oficiálnu stránku mesta.

Pri vzniku filmu stála aj herečka Sláva Daubnerová a kameraman Braňo Gilan. Film po svojej premiére putoval festivaloch na Slovensku i Česku a stal sa víťazom celoslovenskej prehliadky amatérskych filmov CINEAMA. Aj tak víťazstvo prinieslo tvorcom nomináciu do výberu súťaže UNICA, ktorá už od roku 1937 každoročne organizuje kongres a medzinárodnú súťaž neprofesionálnych filmov, a to vždy v inej krajine.

„Získať ocenenie na medzinárodnej súťaži v konkurencii filmov z celého sveta je výbornou motiváciou do ďalšej tvorivej práce a myslím, že aj dobrou reklamou pre mesto Prievidza,“ uviedla po zverejnení výsledkov režisérka oceneného filmu.

Foto: ilustračné

Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500 | 19. 4. 2024 18:40