Katarína Vlčková Od Vás

Parádny hubársky úlovok: Ladislav (51) z Prievidze má svoju taktiku

Počasie praje hubárskym nadšencom. Horúčavy strieda dážď a naše lesy sa plnia skalnými i náhodnými hubármi. Pozrite aký pekný úlovok priniesol Ladislav (51) z lesov v hornej Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Parádny hubársky úlovok: Ladislav (51) z Prievidze má svoju taktiku
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa hubárov sa sezóna začala, o čom svedčí aj plný košík Ladislava (51) z Prievidze. Ako tvrdí, letné obdobie chodí často na hríby. „Potúlame sa aj v horách v našom okolí, chodíme však aj do Turca. S manželkou je to pre nás taký relax, ísť do hory, dýchať čerstvý vzduch. Zbierame hlavne dubáky, suchohríby, kozáky, masliaky, bedle, občas plávky“ vymenúva vášnivý hubár.

Ako vraví, najlepšie je ísť na huby ráno. „Chodíme skoro ráno keď tam ešte nie je plno a nie je tak horúco,“ prezrádza taktiku.

Aj Ladislav má svoje tajné miesto, kde vždy niečo nájde. No ako povedal, hubár svoje miesta neprezrádza. Prezradil však, že na jeseň chodia s manželkou na pňovky, ktoré sú najchutnejšie zavárané a v polievke.

„V našej rodine huby zbožňujeme všetci. Časť sa vždy vysuší, niečo sa zavarí v sladko-kyslom náleve. Bedle sú výborné vyprážané a aj praženica so suchohríbmi sa hneď zje,“ povedal niečo k obľúbeným receptom.

Tiež sa vám podaril mimoriadny úlovok a chcete aby ho videli viacerí? Alebo poznáte neobvyklý recept z húb? Podľte sa s ostatnými a pošlite nám tip na adresu vlckova@global24.sk.

Hubárska sezóna v plnom prúde
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM