Tlačové správy

Otvorenie letnej sezóny na Donovaloch už túto sobotu 5. apríla

Na Donovaloch sa od soboty 5. apríla 2014 začína letná turistická sezóna. A s ňou aj kopec zábavy. Pozrite sa, čo všetko vás čaká...

Ilustračný obrázok k článku Otvorenie letnej sezóny na Donovaloch už túto sobotu 5. apríla
Zdroj: Dnes24.sk

„Lyžiarska sezóna v stredisku PARK SNOW Donovaly skončila tento rok o 3 týždne skôr ako minulý rok a príjemné teplé počasie z posledných dní dáva neklamný znak tomu, že jar je už tu. Preto sme sa rozhodli už od najbližšieho víkendu zahájiť letnú prevádzku lanovky TELEMIX Nová hoľa a toboganovej bobovej dráhy“, informuje marketingový manažér strediska Miroslav Dobrota

Prevádzková doba bude až do soboty 14. júna 2014 počas víkendov, štátnych sviatkov a veľkonočných prázdnin v čase od 9,00 do 16,00 hodiny. Lanovka bude premávať v hodinových intervaloch každú celú hodinu, v prípade väčšieho záujmu a organizovaných skupín každú polhodinu.

Už počas veľkonočných sviatkov budú pre deti k dispozícii detské a bungee trampolíny a pre tých najmenších aj skákací nafukovací hrad. Od mája budú môcť návštevníci využiť aj zvyšné dve atrakcie FunArény Donovaly a to lanový park a lezeckú stenu a sprístupnený by mal byť aj rozprávkový svet Habakuky.

Stredisko PARK SNOW Donovaly známe predovšetkým ako zimné lyžiarske stredisko ponúka svojim návštevníkom mnoho atrakcií a zábavy aj počas letného pobytu. V lete 2008 bolo vybudované pri údolnej stanici lanovky TELEMIX Nová hoľa letné adrenalínové centrum s dominantou atrakciou – toboganovou bobovou dráhou, lanovým parkom, umelou lezeckou stenou, bungee trampolínami, klasickými trampolínami a od leta 2013 aj nafukovacím hradom. Atrakcie poskytujú mnoho zábavy nie len deťom, ale aj dospelým. Okrem týchto atrakcií Donovaly ponúkajú aj vynikajúce podmienky na horskú turistiku, nakoľko sa nachádzajú na rozhraní dvoch národných parkov Nízke Tatry a Veľká Fatra. Vrchol Novej hole, kam vás pohodlne vyvezie moderná sedačková lanovka, je ideálnym východiskovým miestom na hrebeňové túry vo Veľkej Fatre. Z osady Polianka zasa vedie turistický náučný chodník po stopách Špaňodolinského banského vodovodu, ktorý slúžil svojmu účelu už na začiatku 16. storočia.

Od letnej sezóny 2011 sa Donovaly stali vďaka obnoveniu existujúcich a vytvoreniu nových cyklotrás centrom cykloturistiky v regióne Starohorských vrchov.

Cyklotrasy vo forme malých okruhov až po dlhé okruhy a trasy sú značené tak, aby ich v rozmedzí 1 – 8 hodinového bicyklovania na horských či cestných bicykloch zvládla široká klientela od rodín s deťmi, mládeže, dospelých, seniorov až po športovo jazdiacich cyklistov. Obnovou existujúcej siete cyklotrás, vyznačením južnej vetvy Donovalskej cyklomagistrály (Donovaly – Slovenská Ľupča – Banská Bystrica) a postupným vytvorením nových cyklotrás v I. etape (2011) a II. etape (2012) je k dispozícii pre milovníkov tohto športu až 42 cyklotrás v celkovej dĺžke 375 km značených cyklotrás. Veľkej obľube sa teší aj cyklobus, ktorý premáva z Banskej Bystrice na Donovaly počas hlavnej letnej turistickej sezóny každý víkend.

„Vďaka všetkým týmto možnostiam, ktoré Donovaly ponúkajú aj v lete sú ideálnym miestom pre zorganizovanie školského výletu. Okrem klasických jednodňových výletov v spolupráci s miestnymi ubytovacími zariadeniami sme pripravili aj ponuku na 2– a 3-dňové pobyty na Donovaloch. Bližšie informácie sú dostupné na oficiálnej webovej stránke strediska www.parksnow.sk.,“ uzavrel Dobrota.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Letná sezóna na Donovaloch
27
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM