Aktualizované Katarína Vlčková Rôzne

Originálne otvorenie školského roka OBRAZOM: V tejto škole sa strieľalo z pušiek

Prázdninám už definitívne odzvonilo a žiaci sa vracajú do svojich škôl. Mnohí prváčikovia uvidia svojich spolužiakov po prvýkrát. Zavítali sme medzi nich na jednu zo základných škôl, kde privítali školský rok naozaj netradične a to streľbou z historických zbraní.

Ilustračný obrázok k článku Originálne otvorenie školského roka OBRAZOM: V tejto škole sa strieľalo z pušiek
Foto: Katarína Vlčková

Brány škol po celom Slovensku sa otvorili práve v tento deň. Výnimkou nebola ani ZŠ na Ulici Dobšinského. Tá pre svojich žiakov pripravila netradičné otvorenie školského roka v podobe historickej scénky a salvou z pušiek. V areáli síce deti svorne kričali, že by privítali ešte prázdniny, mnohé sa však na školu tešili.

Areál školy sa o 8:00 zaplnil staršími žiakmi i malými prváčikmi, ktorí so zvedavosťou i malými obavami zvierali v rukách kvet pre svoju učiteľku. Školský rok slávnostne otvorila svojim príhovorom riaditeľka školy Jana Polakovičová, ktorá im popriala veľa úspechov v štúdiu. Na otvorenie zavítala i primátorka Prievidze Katarína Macháčková, ktorá slávnostne predstavila novú pútavú vedomostnú hru pre deti i širokú verejnosť.

Do tried sa pobrali najskôr tí najmenší v sprievode dojatých rodičov, ktorí zvierali v rukách fotoaparáty, aby mohli zachytiť túto vzácnu chvíľu. Tí starší, už vedeli kam a smelo vykročili do svojich tried. Aj Lucia (10), ktorá nám prezradila, či sa teší, že začala škola. "Prázdniny boli fajn, nemusela som vstávať tak skoro ale teším sa na spolužiakov. Doma som sa už nudila, " povedala.

Rušno bolo aj v 1. A, kde s napätím malí školáci počúvali pokyny svojej pani učiteľky a zvedavo listovali v novom šlabikári. Na otázku, či sa tešia na školu zaznela jednoznačná odpoveď aj od malej prváčky. „Teším sa,“ povedala stručne.

V našej foto a videogalérii si môžete pozrieť, ako vyzeral začiatok školského roka v prievidzskej základnej škole.

Začiatok školského roka na ZŠ Dobšinského
2
Galéria
Takto začínal nový školský rok na ZŠ Dobšinského
12
Galéria
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM