Aktualizované Filip Chudý Rôzne

Odberných miest je od júla menej: Kde a kedy v okrese Prievidza testujú?

Štát zrušil zmluvy s väčšinou mobilných odberových miest. Ak sa potrebujete dať otestovať, od júla to ide v okrese Prievidza tu.

Ilustračný obrázok k článku Odberných miest je od júla menej: Kde a kedy v okrese Prievidza testujú?
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Väčšine mobilných odberových miest (MOM) skončili k 30. júnu zmluvy s rezortom zdravotníctva. Od 1. júla by na Slovensku malo fungovať asi 100 mobilných odberových miest (MOM). To minulý týždeň povedal štátny tajomník Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Kamil Száz. Ministerstvo už v minulosti avizovalo, že na týchto miestach by sa mali vykonávať aj PCR, aj antigénové testy.

Testovanie

Testovanie zo zdravotných dôvodov, testovanie kontaktov pozitívnych či testovanie na nový koronavírus do detských táborov zostane hradené štátom. Na všetky ostatné podujatia, kde je potrebný test, si ho bude musieť jedinec hradiť samostatne. Povinnosť sa týka len nezaočkovaných ľudí. Počas stredajšej tlačovej konferencie to uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

Tak ako na celom Slovensku, aj v Prievidzi od štvrtka 1. júla 2021 ukončilo činnosť päť mobilných odberných miest na bezplatnú diagnostiku infekčného respiračného ochorenia COVID-19 formou antigénových testov, ktoré boli zazmluvnené ministerstvom zdravotníctva. Takisto bezplatné vyšetrenia formou antigénového testu už neposkytujú Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach a Nemocnica AGEL Handlová a.s. Informovalo o tom mesto Prievidza na svojej stránke.

„Na vyšetrenie antigénovým testom je možné sa objednať za úhradu, ako samoplatca,“ doplnili.

Viac správ zo Slovenska

MOM v okrese Prievidza

BOZPO, s.r.o., Šumperská 44, 971 01 Prievidza

Online objednávanie na antigénové testovanie nájdete tu. Vyšetrenia sa vykonávajú v pracovné dni v čase od 7.00 do 15.00 hod.
Informácie o objednaní sa na PCR testovanie (zo slín alebo výter) za úhradu nájdete tu.

Nemocnica AGEL Handlová a.s.

Vyšetrenia pre samoplatcov (PCR, PCR zo slín, protilátky a antigénové testy) poskytuje aj Nemocnica AGEL Handlová a.s. Odbery na antigénové testovanie sa vykonávajú v pondelok a štvrtok v čase od 12.00 do 13.00 hod. Odberové miesto je umiestnené v budove vrátnice. Podrobnosti nájdete tu.

MOM v budove hotela Magura

Od nedele 4. júla poskytujú vyšetrenie antigénovým testom pre samoplatcov za poplatok 13 eur. V priebehu budúceho týždňa plánuje prevádzkovateľ spustiť aj testovanie PCR testami. Záujemcovia sa môžu objednať na 0918472010 alebo e-mailom na momhotelmagura@gmail.com.

Prevádzková doba:

  • Pondelok: 8:00 – 12:00
  • Utorok: 10:00 – 14:00
  • Streda: 15:00 – 19:00
  • Štvrtok: 8:00 – 12:00
  • Piatok: 15:00 – 19:00
  • Sobota: 9:00 – 13:00
  • Nedeľa: 9:00 – 13:00

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM