Katarína Vlčková Správy

Obyvatelia sa búria: V našej lokalite nechceme ďalšiu bytovku!

Niektorým Bojničanom vadí výstavba ďalších bytov. Obyvatelia na uliciach Kulučínova a Jánošíkova podpísali petíciu proti výstavbe bytovky na Jánošíkovej. Prečítajte si, či to pomohlo...

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia sa búria: V našej lokalite nechceme ďalšiu bytovku!
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: TASR

Obyvatelia dvoch ulíc odmietli výstavbu ďalšej bytovky. Na Jánošíkovej ulici bude podľa nich budova narúšať kolorit lokality a problémom bude ešte horšie parkovanie. Nová bytovka by mala vyrásť hneď vedľa novej bytovky, ktorá tam už stojí a tej, ktorá sa v súčasnosti stavia. Bojničania zo susediacich rodinných domov sa proti výstavbe vzbúrili.

S petíciou vystúpila na MsZ v Bojniciach Eva Mocná z Kukučínovej ulice. Problém vidí v tom, že bytovka má mať štyri poschodia, čím bude narúšať pokoj a súkromie ostatných, ktorí bývajú v okoli. Taktiež nezapadne do koloritu tejto časti mesta, kde je individuálna výstavba. Podľa obyvateľov s novým bytovým domom, ktorý bude stáť na ploche určenej na parkovanie, prišiel aj ďalší problém v podobe nedostatku parkovacích miest.

Všetko je v poriadku

Poslanci na MsZ bez námietok odklepli výstavbu novej bytovky. Podľa nich je kritizovaná výška domu v súlade s územným plánom mesta. „Zámerom výstavby je spoločenská objednávka. Len čo evidujeme viac ako 150 žiadostí pre obsadenie nájomných bytov a nemáme voľný ani jeden, tak je našou povinnosťou riešiť túto otázku,“ uviedol prednosta Mestského úradu v Bojniciach Ľubomír Kutaš. Petíciu však zobrali poslanci na vedomie. „Vždy pri posudzovaní, do akej miery je petícia oprávnená, sa zhodnotí miera súladu s verejným záujmom. Po prešetrení a po konzultáciách sme dospeli k názoru, že postaviť 12 bytov je v súlade s verejným záujmom a že záujmy obyvateľov ulíc nie sú obmedzené tak, aby sme rozmýšľali nad tým, či ich postaviť, alebo nepostaviť,“ ozrejmil Kutaš.

Otázka parkovania je vraj vyriešená. „Pre postavenú bytovku je navrhnutých 14 parkovacích miest, pre novú ďalších 14,“ povedal Ľubomír Kutaš.

Bytovku s 12 bytmi bude na ulici stavať súkromník, mesto ho následne plánuje odkúpiť za pomoci dotácie od Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a pôžičky zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Povolenie na stavbu už vstúpilo do platnosti a začalo sa s prvými prácami.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM