Peter Klimant Správy

Obyvatelia dedinky pri Prievidzi majú dôvod na radosť: Obec zmodernizuje svoje verejné osvetlenie

Obyvatelia dedinky pri Prievidzi sa môžu tešiť, v noci im budú na uliciach svietiť moderné lampy. Ich obec totiž získa nové verejné osvetlenie za približne 280 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia dedinky pri Prievidzi majú dôvod na radosť: Obec zmodernizuje svoje verejné osvetlenie
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Bystričany v okrese Prievidza čaká modernizácia verejného osvetlenia. Na investíciu v hodnote približne 280 000 eur získala samospráva obce prostriedky z fondov Európskej únie, Operačného programu (OP) Konkurencieschop­nosť a hospodársky rast. Vyplýva to z oznámenia o uzavretí zmluvy, ktorú obec zverejnila vo vestníku verejného obstarávania.

Projekt počíta s montážou 346 nových LED svietidiel a 336 výložníkov, tiež výmenou káblového vzdušného vedenia, rozvádzačov a likvidáciou starých svietidiel.

Dodávateľom prác je na základe výsledku verejnej súťaže Eltodo osvetlenie, s.r.o., so sídlom v Košiciach, ktoré modernizáciu zrealizuje za 280 848,06 eura vrátane dane z pridanej hodnoty (DPH). Bystričianska samospráva pritom pôvodne predpokladala, že náklady na projekt dosiahnu 239 217,93 eura bez DPH. Zmluvu o dielo uzatvorila obec so spoločnosťou ešte v polovici decembra.

Na financovanie projektu získala samospráva nenávratné finančné zdroje v rámci opatrenia, ktoré sa týka budovania a modernizácie verejného osvetlenia v mestách a obciach. Celkové oprávnené výdavky, ktoré schválilo ministerstvo hospodárstva ako riadiaci orgán pre OP, predstavujú 278 727,43 eura, nenávratný finančný príspevok najviac 264 791,06 eura. Zmodernizované osvetlenie by mala samospráva začať využívať už v prvých mesiacoch budúceho roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM