Daniel Palacka Iné športy

Obrovský úspech našich džudistov: TJ SOKOL Prievidza víťazom 37. ročníka Olympiády v džude

V sobotu 29. novembra 2014 sa v Žiline konalo posledné 6. kolo Olympiády v džude. Organizátorom bol tentoraz klub TJ Mladosť Žilina. Tento celoročný turnaj bol určený pre kluby zo Žilinského a Trenčianskeho kraja a turnaja sa zúčastňovali aj 2 kluby z východu Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Obrovský úspech našich džudistov: TJ SOKOL Prievidza víťazom 37. ročníka Olympiády v džude
Zdroj: Dnes24.sk

Tento celoročný turnaj bol určený pre nováčikov, ale aj pre skúsenejších, ktorí si mohli počas turnaja osvojovať nové, iné techniky v zápasovom tempe. Po minulých rokoch, keď sa TJ SOKOL Prievidza stabilne umiestňoval na treťom a druhom mieste v súťaži družstiev prišiel tento rok úspech v podobe 1. miesta v hodnotení klubov.

Až traja džudisti TJ SOKOL získali pohár jednotlivcov

Súčasťou vyhodnotenia za celý rok 2014 bolo vyhodnotenie jednotlivcov za klub, ktorí získali najväčší počet bodov počas celého roka. Tento rok to nebol iba jeden ale hneď traja naši pretekári, ktorí získali pohár jednotlivcov. „Za TJ SOKOL Prievidza z najväčším počtom bodov boli zhodne vyhodnotení s rovnakým počtom bodov títo traja pretekári: Jaroslav PÍŠ, Matúš MATIAŠ a Matúš OLLER. Teší ma fakt, nie len, že sme skončili na 1. mieste ale aj fakt, že sa nám za posledné roky zastabilizovala členská základňa a súťaže sa zúčastňoval dostatočný počet pretekárov, keď na jedno kolo pripadlo za náš klub od 22 do 27 pretekárov,“ uviedol Ľudovít Škultéty – predseda a tréner TJ SOKOL.

„Neprišlo to samo od seba ale predovšetkým poctivou účasťou na tréningoch a daním ako sa hovorí dobrou partiou detí, mládeže, jednoducho partiou pretekárov rôznych vekových kategórií do kopy a ich svedomitej práce na tréningoch, keď tí menší chcú napodobňovať, či doháňať alebo predbehnúť tých starších, skúsenejších a tak nadväzovať na ich úspechy,“ ozrejmil Škultéty.

Poďakovanie patrí celému klubu!

Tréner vyzdvihol dve pretekárky dievčatá Karolínku Radičovú a Karinku Radošinskú, ktoré aj napriek tomu, že majú ešte len 5 rokov a začali s džudom len túto jeseň, chceli ísť na súťaž a umiestnili na stupni víťazov. „Hlavne však chcem poďakovať najmä chlapcom a dievčatám, ktorí celý a podotýkam celý rok, keď niektorí nevynechali ani jedno kolo, reprezentovali náš klub a mesto Prievidza. Taktiež patrí vďaka aj mestu Prievidza za finančnú podporu v sume 190,– Eur za dopravu na súťaž,“ podotkol Škultéty.

„Nebudem uvádzať výsledky ale mená pretekárov, ktorí sa snažili poctivo zúčastňovať a ktorí sa pravidelne umiestňovali na medailových priečkach. Títo sa zúčastnili a umiestnili na minimálne 4. kolách z celého ročníka 37. Olympiády v JUDE a im patrí poďakovanie, gratulácia a pohár za víťaza 37. ročníka Olympiády v jude,“ uzavrel Ľudovít Škultéty – predseda a tréner TJ SOKOL.

Matúš OLLER, Daniel DIKO, Nikolas HOMOLA, Matúš MATIAŠ, Adam SADLOŇ, Viktor KOŠŤÁL, Filip MRENA, Jaroslav PÍŠ, Miloš OLLER, Mário KLOPAN, Alex GULÁŠ, Adam MJARTAN, Matúš KLOPAN, Júlia ŠVECOVÁ, Denis ŠKULTÉTY, Adam KIEPEŠ, Nikolas KARÁSEK, Laura SÝKOROVÁ, Dominika HUMAJOVÁ, Veronika HUMAJOVÁ, Peter VOLKOV, David HABARA.

Poradie klubov:

umiestnenie názov klubu
1. TJ Sokol Prievidza
2. JC ZŤS Martin
3. TJ Mladosť Žilina
4. Sparta Považský Bystrica
5. Slávia ŽU Žilina
6. Spartak Dubnica nad Váhom
7. JK Bardejov
8. Judo San Kysucké Nové Mesto
9. Judo Poprad
10. Sokol Vrútky
11. 1. JC Prievidza

Foto: Ľudovít Škultéty

Obrovský úspech našich džudistov: TJ SOKOL Prievidza víťazom 37. ročníka Olympiá
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM