Katarína Vlčková Správy

OBRAZOM: Námestie ožilo tradíciami. Pozrite sa, ako sa oslavoval Majáles v Prievidzi

Prievidžania sa mohli opäť zúčastniť tradičnej predmájovej veselice na Námestí slobody s rôznym sprievodným programom. Pripravené boli atrakcie pre deti, občerstvenie a živá hudba. Slniečko svietilo a tak si stačilo doniesť len dobrú náladu.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Námestie ožilo tradíciami. Pozrite sa, ako sa oslavoval Majáles v Prievidzi
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk

Tradičný Majáles sa nezaobišiel bez stavania mája za zvuku hudby folklórnych súborov Malý Vtáčnik a Vtáčnik Senior. Prievidžania mohli nakúpiť aj na blšom trhu, ktorý ponúkal rozličný tovar od ručne vyrábaných šperkov, doplnkov, tričiek, obrazov po obnosené šatstvo a zberateľské kúsky kníh a drobností.

Počasie prievidzskej veselici prialo. Námestie slobody bolo plné ľudí každého veku. Deti sa hrali, postarší debatovali a užívali si pohodu za sprievodu hudobných skupín Necpalanka a Kahanec. Majáles poctili svojou účasťou aj členovia Hornonitrianskeho baníckeho spolku. „Prišla som sa sem s rodinkou pozrieť, trošku sa vyvetrať a veru toľko ľudí som nečakala. Mne sa takéto akcie páčia, je to také oživenie tradícii,“ povedala s úsmevom pani Ľudmila (35).

Radosť z víťazstva jari nad zimou si prišiel vychutnať aj starší manželský pár z Necpál. „Prišli sme na námestie za dobrou hudbou. Pre nás je Majáles aj príležitosť stretnúť starých známych, s ktorými sa môžeme porozprávať, zaspomínať na staré časy,“ zhodujú sa Júlia a Štefan (67).

Majáles v Prievidzi
13
Galéria
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM