Martin Valenta Iné športy

Obeťou nehody na MS vetroňov je ruský pilot A. Martynov-tlačová správa

S poľutovaním oznamujeme, že počas 31. FAI majstrovstiev sveta v bezmotorovom lietaní došlo k smrteľnej leteckej nehode.

Zahynul ruský pretekár Alexander Martynov pretekajúci v štandardnej triede. Ruský pretekár havaroval na vetroni LAK 19 približne hodinu po otvorení štartu vo vzdialenosti 23 kilometrov severovýchodne od Prievidze. Najmenej dvaja ďalší pretekári boli svedkami nešťastia. Podľa nich, Alexander krúžil v stúpavom prúde približne 200 metrov nad lesným porastom, keď spadol do vývrtky. Z vývrtky sa nanešťastie nedostal a havaroval v lese pod ním. Piloti, ktorí nešťastie videli, odoslali koordináty svojich pozícii a jeden z nich pristál na letisku v Martine, aby mohol pomôcť pri identifikácii miesta nehody.

O 13:58 sme boli upozornení tímovým kapitánom jedného z pilotov a okamžite sme aktivovali záchranný systém. Na miesto nehody sme vyslali lietadlo za účelom presného určenia polohy havarovaného vetroňa, ku ktorému sa o pár minút pripojil vrtuľník záchranného systému. Vzhľadom k hustote lesného porastu nebola ani jedna vzdušná záchranná jednotka schopná presne určiť polohu havarovaného vetroňa. Polícia nás neskôr informovala, že našli vrak súťažného vetroňa, a že jeho pilot bol mŕtvy.

Letecká nehoda je momentálne vyšetrovaná Útvarom odborného vyšetrovania leteckých nehôd a incidentov Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácii Slovenskej republiky.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM