Martin Valenta Iné športy

Nový športový projekt v Prievidzi

Už tento mesiac v našom meste, v priestoroch Centra voľného času SPEKTRUM otvára 1. Športová škola karate Prievidza (ŠŠK Prievidza) všeobecnú športovú prípravu pre deti od 6 rokov.

Vyučovať budú mladé ale zato skúsené absolventky bratislavskej Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského. Gymnastiku bude viesť majsterka SR v športovej gymnastike Bc. Dagmara Strmenská (25), atletiku majsterka SR v behu na 400 metrov Bc. Evka Greschnerová (24) spolu s majsterkou SR v behu cez prekážky na 60 a 100 metrov a držiteľkou slovenských rekordov v týchto disciplínach, Mgr. Katarínou Hrdou (25). Karate bude mať na starosti športovkyňa mesta a okresu Prievidza majsterka Sveta, Európy a SR, Mgr. Dušana Čierna (25).

„V Prievidzi ide o nový športový projekt – športový klub, ktorý v sebe spája rovno 3 športy naraz. Ide o atletiku, gymnastiku a karate. Spojenie základov týchto troch športových špecializácií u detí vytvára kvalitný predpoklad k dosiahnutiu vysokej športovej výkonnosti detí aj v iných športoch,“ spresnila Dušana Čierna.

Dievčatá chcú deti pripravovať nielen po fyzickej stránke ale vzdelávať ich aj v oblasti zdravého životného štýlu, výživy a stavby ľudského tela. Ich zámerom je pomocou športu vychovávať deti tak, aby sa vedeli popasovať s každou, nielen športovou úlohou.

„Tréningy chcem viesť hravou formou, aby mali deti z tréningu radosť a taktiež využiť ich súťaživosť, aby podávali športový výkon spontánne a nepovažovali pohybovú aktivitu za nepríjemnú a vynútenú. V rámci tréningu si budeme spievať a hrať sa. Hlavné je, že deti vytiahneme spoza počítačov!“ Prezradila gymnastka Dagmar Strmenská.

Športová škola karate bude okrem klasických, popoludňajších tréningov organizovať aj letné denné a týždňové tábory. Dúfame, že tento športový projekt vychová nielen množstvo kvalitných športovcov ale aj skvelých osobností.

sportovz klub spektrum
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM