Katarína Vlčková Rôzne

Nový rebríček top škôl: Ktoré z tých prievidzských sa umiestnili najvyššie?

Inštitút INEKO zverejnil aktuálne rebríčky základných a stredných škôl po doplnení výsledkov Testovania 9 a maturít za uplynulý školský rok. Ktoré z prievidzských škôl sa v nich umiestnili najvyššie?

Ilustračný obrázok k článku Nový rebríček top škôl: Ktoré z tých prievidzských sa umiestnili najvyššie?
Zdroj: TASR

V TOP 30 uvedených rebríčkov portálu Ineko.sk sa v rámci celého Slovenska medzi základnými školami, gymnáziami a ani strednými odbornými školami nenachádza žiadna z prievidzských škôl. Preto sme sa bližšie pozreli na prvé tridsiatky škôl Trenčianskeho kra­ja.

Základné školy

V rámci Trenčianskeho kraja sa medzi základným školami spomedzi tých z okresu Prievidza najvyššie umiestnila ZŠ s MŠ V. Benedikta Nedožery-Brezany a to na 3. mieste. ZŠ na SNP z Kanianky skončila na 8. mieste. Trinástu priečku obsadila ZŠ Mariánska z nášho mesta a sedemnástu ZŠ s MŠ Školská z Bojníc. Na 21. mieste skončila ZŠ s MŠ Diviaky nad Nitricou, 22. miesto obsadila ZŠ na Malonecpalskej Prievidza a 23. miesto ZŠ P. J. Šafárika. Do prvej tridsiatky sa zmestila aj ZŠ Ľ. Štúra z Dolných Vesteníc.

Gymnáziá

Z gymnázií sa najvyššie umiestnilo Gymnázium V. B. Nedožerského z Prievidze, a to na 6. mieste. Piaristické gymnázium skončilo na 11. mieste. Trinástu priečku obsadilo Gymnázium Ivana Bellu z Handlovej.

Stredné odborné školy

Medzi strednými odbornými školami sa najvyššie umiestnila Obchodná akádémia, a to na 10. mieste. SOŠ Nováky sa ocitla na 13. mieste. SOŠ z Handlovej sa umiestnilo na 15. mieste. Do prvej tridsiatky sa dostala aj SOŠ Vansovej z nášho mesta, obsadila 27. miesto.

Kľúčovým ukazovateľom pri hodnotení základných škôl sú výsledky z Testovania 9 a mimoriadne výsledky žiakov. Pri gymnáziách a SOŠ ide o externú časť a písomnú formu internej časti maturít, mimoriadne výsledky žiakov a nezamestnanosť absolventov. Inštitút Ineko použil pri zostavovaní rebríčkov údaje z rokov 2011 až 2014 – novšie údaje majú vyššiu váhu.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM