Radoslav Svitok Rôzne

Nový investor prejavil záujem o letné kúpalisko v Handlovej

O rekonštrukciu handlovského kúpaliska, ktoré je už niekoľko rokov zatvorené a schátrané, prejavila záujem súkromná spoločnosť.

„Jedna spoločnosť prejavila záujem, že by sa stala investorom na realizáciu letného kúpaliska. Mestské zastupiteľstvo poverilo primátora mesta s touto organizáciou rokovať,“ uviedla pre TASR hovorkyňa mesta Jana Paulínyová. „Dúfame, že teraz, keď sa to už posunulo a aj poslanci dali tomu zelenú, že sa už bude priamo rokovať o investičných veciach, tak už sa to posunie ďalej,“ podotkla.  

Kúpalisko je zatvorené od roku 1997 a v súčasnosti je v dezolátnom stave. Súčasné vedenie mesta je podľa Paulínyovej treťou samosprávou, ktorá sa snaží dospieť k jeho opätovnému otvoreniu. Ako ďalej vysvetlila, ide o investora, ktorý by do projektu zainvestoval svoje vlastné finančné prostriedky. To podľa jej slov znamená, že všetky finančné prostriedky by boli mimorozpočtové a postupne by sa aj v rámci zmluvných vzťahov určili ďalšie postupy.

„Trochu sa nám otvorili dvere tým, že tu bol vykonaný prieskumný vrt Handlovskej kotliny, kde bola objavená teplá voda,“ podotkla s tým, že práve táto voda by mohla byť v budúcnosti na kúpalisku využívaná. „Nájsť lacný zdroj vody, tak to bola najzákladnejšia vec. Ešte stále však Handlová čaká, pokiaľ prejde tento vrt do majetku mesta. Keď sa tak stane, tak potom môžeme konať ďalej a realizovať naše vízie, že by bolo kúpalisko obnovené,“ dodala.  

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM