Samospráva

Novinky o prievidzskom strašiaku: Bývalá poliklinika má byť súčasťou výmeny

Budova bývalej polikliniky už niekoľko rokov chátra a pravidelne je terčom vandalov. Teraz by mala zmeniť majiteľa.

Ilustračný obrázok k článku Novinky o prievidzskom strašiaku: Bývalá poliklinika má byť súčasťou výmeny
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Mesto Prievidza dostane do svojho vlastníctva budovy bývalej polikliniky na sídlisku Píly. Získať ju má zámenou za pozemky s Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK). Vyplýva to zo zámeru o prevode prebytočného majetku, ktorý krajská samospráva zverejnila na svojom webe.

Výmena

TSK chce previesť budovu bývalej polikliniky na mesto formou osobitného zreteľa. Okrem tejto budovy má Prievidza získať do svojho vlastníctva aj viacero parciel definovaných ako zastavaná plocha a nádvorie, záhradu, novovytvorený pozemok, ako i stavby v podobe fitnes centra, školy a budovu na Nábreží A. Kmeťa.

Mesto za pozemky a stavby prevedie na TSK pozemky pod cestou III/1780 v mestskej časti Malá Lehôtka, III/1779 vo Veľkej Lehôtke, tiež pozemky pod cestami III/1778 a III/1774, ako i novovytvorenú parcelu.

Musia to schváliť

„Dôvod hodný osobitného zreteľa spočíva v potrebe majetkovoprávneho vyrovnania pozemkov pod cestami tretej triedy v meste vo vlastníctve TSK a v záujme zabezpečenia lepšieho využitia nehnuteľností pre potrebu plnenia úloh samosprávy mesta," vysvetlila krajská samospráva. Zámenu TSK navrhuje s finančným vyrovnaním zo strany mesta vo výške 9 760,09 eura.

Zámenu ešte musia schváliť prievidzskí mestskí a trenčianski krajskí poslanci na svojich rokovaniach.

Budova bývalej polikliniky už niekoľko rokov chátra, pravidelne je terčom vandalov a v jej okolí sa pohybujú ľudia bez domova. O jej využití diskutujú kompetentní už viac rokov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM