Katarína Vlčková Samospráva

Nové opatrenie mesta poteší mnohých rodičov: Takto bude radnica vyplácať príspevok pri narodení dieťaťa

Spôsob vyplácania príspevku pri narodení dieťaťa, nového obyvateľa mesta sa mení. Dôvodom je podľa radnice snaha mesta podporiť každého nového Prievidžana a znevýhodnené páry. Pozrite, ako to bude po novom.

Ilustračný obrázok k článku Nové opatrenie mesta poteší mnohých rodičov: Takto bude radnica vyplácať príspevok pri narodení dieťaťa
Zdroj: Webnoviny.sk

Na zasadnutí mestského zastupiteľstva poslanci schválil doplnok k smernici, ktorá sa zaoberá príspevkom pri narodení dieťaťa.

Smernica prináša niekoľko zmien, ktoré ovplyvnia vyplácanie príspevku 70 eur pri narodení dieťaťa s trvalým pobytom v meste Prievidza.

„Na podnet obyvateľov mesta, pripomienok poslancov MsZ a z praxe vyplynulo, že pri vyplácaní príspevku pri narodení dieťaťa, nového obyvateľa mesta, mnoho mladých rodín, manželských párov, nemá v meste Prievidza spoločný trvalý pobyt, či už z dôvodu podnikateľského, pracovného alebo majetkového. Týmto boli takéto rodiny znevýhodnené. Nakoľko mesto Prievidza chce podporiť každého nového obyvateľa mesta, bolo nutné upraviť internú smernicu,“ pripomenul hovorca mesta Michal Ďureje.

Po novom tak majú nárok na príspevok pri narodení dieťaťa rodičia vtedy, ak má aspoň jeden z nich v meste trvalý pobyt, to znamená, že trvalý pobyt v Prievidzi už nemusia mať obaja rodičia. Taktiež ani dieťa už nemusí mať trvalý pobyt v meste ihneď pri narodení.

„Jednorazový príspevok pri narodení dieťaťa sa vyplatí, ak sa dieťa dožije viac ako 28 dní a dieťa má trvalý pobyt na území mesta Prievidza v čase vyplatenia jednorazového príspevku,“ dodal hovorca.

Doplníme, že príspevok 70 eur sa platí na to isté dieťa iba raz. Ak sa súčasne narodí viac detí, príspevok patrí na každé dieťa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM