Katarína Vlčková Šport

Nová éra športovej haly v Prievidzi: Deti už do nej chodia v húfoch, šancu majú aj ďalšie

Športovú halu už opäť vlastní mesto Prievidza. Budovu, ktorá je veľmi významná pre rozvoj športu v našom meste využíva mnoho športuchtivých. Po novom si svojho športového ducha budú rozvíjať i malí škôlkári.

Ilustračný obrázok k článku Nová éra športovej haly v Prievidzi: Deti už do nej chodia v húfoch, šancu majú aj ďalšie
Zdroj: Dnes24.sk

Do rúk mesta sa nedávno vrátila prievidzská športová hala, čo otvára priestor na jej plné využitie. Predseda komisie športu v Prievidzi a poslanec MsZ Branislav Bucák videl vo využití športovej haly medzery, ktoré však postupne vypĺňajú aktivity s tými najmenšími.

Priestor pre najmenších

„Od desiatej hodiny doobeda po desiatu večer je hlavná palubovka neustále obsadená, trénujú tu dvojfázovo extraligoví basketbalisti, volejbalisti, denne aj basketbalová mládež, potom bojnickí hádzanári, prievidzskí korfbalisti a futsalisti. Voľný priestor na hlavnej palubovke vzniká akurát do desiatej hodiny doobeda, no i ten by sme radi využili. Keďže to nie je vhodný čas pre profesionálov ani školopovinné deti, chceme dať priestor našim najmenším – škôlkarom, aby získavali základné športové návyky, zlepšovali koordináciu tela, či obratnosť,“ poznamenal.

Pod krídlami skúsených trénerov

Ako pokračoval, ako prví túto možnosť využili škôlkári z MŠ na Ulici Krmana a sv. Cyrila, ktorých má v športovej hale pod krídlami basketbalový tréner Ľuboš Jelačič a gymnastická trénerka Magdaléna Prágerová. „Trénujeme na hlavnej palubovke a v gymnastickej telocvični, kde sa dá športovať aj po desiatej hodine. Ja sa deťom venujem na hlavnej palubovke, kde trénujú zväčša s loptou. Učia sa s ňom narábať, ako aj spolupracovať v kolektíve. Je radosť venovať sa takýmto deťom, každé jedno vyvíja maximálne úsilie popasovať sa so športovými úlohami,“ povedal dlhoročný basketbalový tréner Ľuboš Jelačič.

Snaha o väčší záujem detí

Týmto to však nekončí. Podľa predsedu komisie športu oslovili aj ďalšie materské školy. „Našou snahou je pritiahnuť deti k športu, zdravému životnému štýlu. Šport už nie je pre mladých ľudí takým lákadlom ako v minulosti, mnoho mladých ľudí si radšej volí pohodlné využitie voľného času pri televízore či počítači,“ povedal. Podľa jeho slov sa snažia motivovať deti už od ranného detstva, aby budovali k športu bližší vzťah a v ďalších rokoch sa mu pravidelne venovali.

Foto: Magdaléna Prágerová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM