Monika Földešiová Kultúra

Noc divadiel v Prievidzi predstaví úspešné regionálne ochotnícke súbory

Podujatie Noc divadiel, ktoré sa uskutoční 17. novembra aj v Dome kultúry v Prievidzi, predstaví hry úspešných regionálnych ochotníckych súborov.

„Program je bohatý, okrem Divadla "A“ a Shanti o.z., ktoré v rámci Noci divadiel predstavia dve svoje hry, sa môžu diváci tešiť aj na divadelný súbor z Partizánskeho či predstavenie tanečného súboru Mimikry z Bojníc," priblížila podujatie riaditeľka Kultúrneho a spoločenského strediska v Prievidzi Petra Štefániková.

Divadlo „A“ a Shanti prinesú divácky úspešnú hru Bertolda Brechta Malomeštiakova svadba, s ktorou sa zúčastnili svetového festivalu amatérskych divadiel v Monaku a s ukážkou pripravovanej rozprávky Farebné príbehy starej povaly. „Okrem domovského divadelného súboru sa predstaví Divadlo mladých 6Pé z Partizánskeho s hrou Život je hračka, Olívia Fantúrová a Igor Kasala mladší s monodrámou Beauty, Bridgin' drama Bratislava s hrou Tajovský Ruulezz, ktorú režíruje Prievidžanka Zuzana Bírešová a tanečný súbor Mimikry Bojnice s predstavením Minulosť dneška,“ doplnila Štefániková.

Medzi predstaveniami sú pre divákov pripravené umelecké prekvapenia v podaní Zuzany Kráľovej, Maxa Kormaňáka, Richarda Hlavatého, Michaely Pastierikovej a Vojtecha Bartka. Po predstaveniach bude pre divákov filmová diskopárty.

Pripravovaný tretí ročník medzinárodného podujatia Noc divadiel sľubuje pestrý, nielen divadelný program. Uskutoční sa v 39 divadlách v jedenástich mestách – Banskej Bystrici, Bátovciach, Bratislave, Košiciach, Martine, Nitre, Prešove, Prievidzi, Trnave, Zvolene a Žiline.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM