Jakub Forgács Správy

Niektorí voliči si mohli privstať: V tejto obci z nášho okresu sa volí už od 6:00!

Vo väčšine obcí sa druhé kolo prezidentských volieb začalo o 7:00 ráno. Existujú však aj výnimky a jednu z nich máme v našom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Niektorí voliči si mohli privstať: V tejto obci z nášho okresu sa volí už od 6:00!
Zdroj: TASR

V Lazanoch v okrese Prievidza sa ako v jedinej obci na Slovensku začalo druhé kolo voľby prezidenta SR o hodinu skôr. Otvorenie volebnej miestnosti o 6:00 tu nie je novinkou, podobne je to aj pri iných voľbách. O skorší čas majú obyvatelia záujem. Podľa predsedníčky okrskovej volebnej komisie v Lazanoch Tatiany Idrányovej prebehol začiatok volieb v poriadku. „Voliči možnosť voliť už od 6. hodiny využívajú. Počas prvého kola odchádzali aj lyžovať, preto prišli skôr,“ priblížila.

Už krátko po otvorení miestnosti v kultúrnom dome dal hlas svojmu kandidátovi Martin z Lazian. „Bol som na akcii a zastavil som sa tu po ceste domov,“ povedal. Voliť bol aj v prvom kole, avšak o 6. hodine večer. „Keď môžem voliť, idem vždy, keď som tu na Slovensku,“ vysvetlil.

„Všetko to zoberieme jedným ťahom a ideme aj do obchodu,“ zdôvodnila pani Emília svoj a manželov skorší príchod k volebnej urne. Voliť takto ráno boli aj pred dvoma týždňami. Pre Janu bol dôvodom odovzdania hlasu ešte pred 7:00 nástup manžela – hasiča do práce, rovnako skoro volila aj v prvom kole. K volebnej urne chodia spoločne pravidelne.

V Lazanoch je celkom 1280 oprávnených voličov. Obec vydala pre druhé kolo prezidentských volieb 32 voličských preukazov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM