Iné športy Šport

Nezmeškajte TERMÍN: Tvorí sa koncepcia športu v Prievidzi na ďalších 10 rokov

Prievidzská verejnosť môže pripomienkovať návrh koncepcie rozvoja športu, ktorá má platiť až do roku 2031.

Ilustračný obrázok k článku Nezmeškajte TERMÍN: Tvorí sa koncepcia športu v Prievidzi na ďalších 10 rokov
Zdroj: TASR/Tomáš Doboš

Verejnosť sa môže vyjadriť k návrhu koncepcie rozvoja športu v meste Prievidza na nasledujúcich desať rokov. Cieľom strategického dokumentu na roky 2021 až 2031 je zjednotiť športovú verejnosť v meste pri riešení aktuálnych problémov a hľadať ich spoločné východiská. Pripomienky môžu obyvatelia posielať do konca augusta, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Zdravie človeka

„Mesto bude pokračovať v podpore predovšetkým mládežníckeho športu. Dôraz bude klásť aj na zabezpečenie vhodných podmienok pre rekreačné športovanie širokej verejnosti, vrátane zdravotne znevýhodnených a seniorov, ktoré prispievajú k regenerácii telesných a duševných síl človeka, upevneniu zdravia a zvyšovaniu telesnej zdatnosti," skonštatoval Ďureje.

Rovnako bude mesto podľa neho prispievať aj k zvyšovaniu pozitívneho obrazu o športe a jeho vplyvoch na zdravie človeka.

Správy z hornej Nitry

Názory

Koncepciu tvorí analytická a strategická časť. „Analytickú časť dotvárajú názory riaditeľov škôl, predstaviteľov športových klubov pôsobiacich na území mesta i postoj verejnosti k športovaniu získané prostredníctvom dotazníkov. V strategickej časti dokumentu sú následne uvedené priority vyplývajúce z identifikovaných problémov a návrhov ich riešenia," dodal Ďureje.

Verejnosť môže svoje pripomienky k dokumentu zasielať na e-mail michaela.benadikova@prievidza.sk do 31. augusta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM