Rôzne

Nemocnice v kraji majú menej práce s koronavírusom: Kde je koľko pacientov?

Nedávno sa o toľkých COVID pacientov starali prakticky len v jednej nemocnici, teraz je to súčet za celý Trenčiansky kraj.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnice v kraji majú menej práce s koronavírusom: Kde je koľko pacientov?
8
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

V nemocniciach v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) bolo v nedeľu (16. 5.) hospitalizovaných 115 pacientov s ochorením COVID-19, z nich 11 bolo napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Vyplýva to z údajov Národného centra zdravotníckych informácií.

Najviac, 37 pacientov ležalo s ochorením COVID-19 v Trenčianskom okrese, z nich päť bolo na umelej pľúcnej ventilácii.

Nasledovali okresy Považská Bystrica (27, traja na umelej ventilácii), Prievidza (19, traja na ventilácii), Partizánske (11, nikto na ventilácii), Myjava (10, nikto na umelej ventilácii), Ilava (10, nikto na umelej ventilácii) a Bánovce nad Bebravou (jeden, nikto na ventilácii). V okresoch Púchov a Nové Mesto nad Váhom nebol hospitalizovaný žiadny pacient s ochorením COVID-19.

Na Slovensku bolo v nedeľu hospitalizovaných 717 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19, z nich 107 bolo na umelej pľúcnej ventilácii. Najviac pacientov s ochorením COVID-19 ležalo v nemocniciach Žilinského samosprávneho kraja (139), najmenej v Trnavskom samosprávnom kraji (42).

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM