Samospráva

Nechcú čakať iba na štátnu pomoc: V Handlovej sa rozhodli konať

Mnohí sa obracajú s pomocou na vládu, nevynímajúc šport a kultúru. Handlovská samospráva finančne podporí tieto odvetvia.

Ilustračný obrázok k článku Nechcú čakať iba na štátnu pomoc: V Handlovej sa rozhodli konať
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Handlovská samospráva finančne podporí amatérsky šport i kultúru. Prostriedky na tento účel vyčlenila v piatej zmene rozpočtu, ktorú mestskí poslanci schválili na svojom poslednom rokovaní. Informovala o tom primátorka Silvia Grúberová.

„Vieme, že nálada v spoločnosti nie je dobrá a štát zatiaľ nedokáže pomôcť amatérskym športovým klubom,“ povedala Grúberová.

V poslednej úprave rozpočtu preto podľa nej mesto vyčlenilo 15 000 eur, ktoré sa na pracovnom stretnutí poslancov bude snažiť spravodlivo rozdeliť detským, mládežníckym a možno i seniorským športovým klubom v meste. „Chceme im pomôcť, lebo v novembri alebo neskôr, keď príde pomoc, ak bude vôbec určená týmto klubom, bude pre viacerých možno neskoro,“ podotkla.

Rovnako samospráva podporí i kultúru. „Naša základná umelecká škola dlhodobo potrebuje vymeniť hudobné nástroje, preto sme sa rozhodli podporiť obstaranie a nákup klavíra,“ spresnila primátorka. Na tento účel vyčlenilo mesto v rozpočte 10 000 eur.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM